Bademde çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller
ve vitaminler vardır. Ayrıca içerdiği Amigdalin maddesinin kansere karşı
koruyucu olabileceği savunuluyor. Bununla birlikte Ko enzim Q 10 ve Omega 3
seviyesi çok yüksektir. Bu enzim ve yağ asidi kalp damar hastalıklarından
kişiyi koruyor ve yaşlanmaya gidiş sürecini yavaşlatıyor. Bademi düzenli
tüketmek kötü kolesterol olan LDL’yi % 6 ila % 15 oranında düşürüyor.
Amerika’da yapılan bir araştırma ile
zayıflamak isteyenlere günde 17 tane badem verildiğinde daha iyi kilo
kaybettikleri gösterildi.
Bademin kaliteli protein içermesi ve sağlıklı yağlardan
zengin olması kişiyi daha uzun süre tok tutuyor. Badem, sert bir yiyecek olduğu
için çiğnemesi zor oluyor ve bu durum kişinin çiğneme duygusunu tatmin ediyor.
Lif oranı yüksek olduğu için barsak hareketlerini artırıyor. Hazırlama zorluğu
olmadığı için her yerde kolayca bulunabiliyor ve her yere kolayca
taşınabiliyor.
www.optimusmedikal.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder