18 Mart 2014 Salı

Sivilce Yetişkinlerin de Sorunu!



Sivilcelerin sadece ergenlerin sorunu olduğu düşünülür oysaki  her gün  bir çok yetişkin sivilce sorunu sebebiyle dermatologların kapısını çalmaktadır.
Ergenliğe girerken çıkan sivilceler artık 30’lu 40’lı yaşlarda da sorun olarak yaşanıyor. Genel olarak sivilce adıyla bildiğimiz akne sorunu, 12 ile 15 yaş arasında görülür ve 20’li yaşların başlarında geçer. Sivilcelerin günümüzde maalesef 30’lu, 40’lı yaşlarda da devam ettiği, ergenlik döneminde akne sorunu yaşamayan kişilerde, yetişkinlikte akne sorunu yaşadığı görülmektedir, bu da özellikle kadınların güzelliğini gölgelemektedir. Yetişkinlerde devam eden sivilceler önemlidir çünkü bu dönemde kolajen kaybından dolayı derinin kendini yenileme özelliği azalır. Ayrıca yanlış sıkım, tırnakla yolma gibi alışkanlıklar ciltte leke ve izler bırakır.
İş stresi, düzensiz beslenme, hava kirliliği, kapalı ortamda çalışma koşulları gibi olumsuzluklar bünyemizi, dolayısıyla cildimizin de dengesini bozuyor. Ayrıca kadınlar günlük yaşamlarında ciltlerinin görüntüsünü kurtarmak adına çok ağır makyaj yapıyorlar ve cildin nefes almasını engelliyorlar. Cilt nefes almayınca, daha fazla yağ üretmesine sebebiyet vererek sivilceler çoğalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder