15 Ekim 2014 Çarşamba

MEVSİM GEÇİŞİ BAKIM ZAMANI


Yaz boyu güneş, deniz ve havuz suyunun etkisiyle yorgun düşen ciltler için bakım zamanı.

Mevsim değişikliklerinde cildimizin ihtiyaçları da değişiyor. Havaların soğumasıyla beraber cilt sorunları da atağa kalkıyor. Cilt çevresel etkenlerle doğrudan teması olan tek organımızdır. Bu nedenle de sadece genetik ve içsel etkiler değil, çevresel etmenler de yaşlanma sürecini büyük ölçüde belirler. Mevsim geçişlerindeki ısı, nem, rüzgâr, ultraviole değişiklikleri cildi olumsuz etkiler. Yazın ısınan hava ve artan nem etkisi ile cilt gözenekleri açılır, cildin sebum üretimi azalır, kılcal damarlar genişler. Yaz aylarının sonlarına doğru cildin en üst tabakası (epiderm) kalınlaşırken, uzun süren ultraviole hasarı neticesinde, orta deri (kollajen ve elastin içeren katman) ise incelir. Ultravioleye bağlı yüzeysel ve derin pigmentasyonlar olur, kılcal damarlar belirginleşir, mevcut cilt rahatsızlıkları ve alerjiler alevlenir. Cilt daha nemsiz, daha yağsız ve dış etkenlerden daha kolay etkilenebilir hale gelir. Bu sebeple mevsim geçişlerinde cilde daha hassas ve özenli bir bakım gerekir.

Kış mevsiminde cildi nasıl nemlendirebiliriz?
Nem ihtiyacı arttığından daha yoğun nemlendirme özelliği olan hyaluronik asit ve biopeptitli kremler, beraberinde gerekiyorsa yine aynı içeriklere sahip serum ve maskeler kullanılabilir.

Cildin dışarıdan ihtiyacı olduğu kadar içeriden de ihtiyaçları vardır. Uygun miktarda su tüketimi, düzenli uyku, alkolden, stresten,  hava kirliliğinden mümkün oldukça uzak, sigarasız bir yaşam, düzgün beslenme, yeterli protein alımı, vitamin ve antioksidan desteği cildiniz için yapabileceğiniz en iyi iç destek olacaktır.

Cildinizin nem dengesini düzenleyip parlaklık kazandırmak ve pürüzsüz bir yapıya büründürmek için Somon DNA’sı Aşısı Pİ System’e de başvurabilirsiniz. Bu sistem sayesinde ilk seanstan itibaren cildiniz kademeli olarak yenilenir ve cilt aydınlanması sağlanır. Cilt derin biçimde nemlendirilerek  cildin esnekliği arttırılır.

Ürün ile hakkında bilgi edinmek için internet sitemize başvurabilir-> http://www.optimusmedikal.com/urunler/dermal-estetik-urunleri/dermal-estetik/mastelli/pi-system-1/


Detaylı bilgi için uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz -> (0212) 2731373

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder