27 Mayıs 2013 Pazartesi

FAYDALI BESİNLER




Elmanın Faydaları:
Sinir ve adaleleri kuvvetlendirir. Bedeni ve zihni yorgunluklarda yatıştırıcı tesire sahiptir. Yatmadan önce yenen elma ile rahat bir uyku sağlanabilir. Serinleticidir.

Elma kanı temizler. Toksinlerin atılmasında bedene yardımcı olur. Sindirim sistemini .uyarır. Terkibinde taşıdığı bikarbonat iyonları sayesinde sindirimi kolaylaştıran tek meyvedir. Hususiyetle romatizmalılara, karaciğer ve böbrek hastalarına, damar sertliği çekenlere, aşırı şişmanlara, hemoroide, egzamalara ve deri hastalıklarına iyi gelir.... Kandaki kolesterolü düşürerek damar sertliğini önler.

Elma idrar söktürücüdür, böbrekleri çalıştırır, bol idrarla birlikte vücutta birikmiş yorgunluk maddesi üre asidini de dışarı atar, böbrek taşını zamanla eritir. 
Hazım yollarında da faydası çoktur. Ağız ve midedeki bezeleri çalıştıra- rak hazmı kolaylaştırır. Ağızdaki mikropları öldürür. Mide cidarını kolaylayarak ülser ve gastrite karşı korur, varsa bu rahatsızlıkları süratle giderir. Bağırsaklardaki zararlı bakterileri öldürür, kanser oluşumunu önleyici etkisi de vardır.

Pekliği giderir , bağırsaklardaki gazı önler. Bilhassa yaşlılar için çok faydalıdır. Gece yatarken kabuğu ile birlikte bir elma yerlerse, iyi uyku verir ve mide rahatsızlıklarının geçmesini de sağlar.

Şiddetli öksürükte, bir litre suda ince dilinmiş bir elma haşlanıp çay gibi sıcak sıcak içilmelidir. Elma kompostosu hastaların ateşini düşürür, susuzluğu keser, serinletir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder