29 Mayıs 2013 Çarşamba

SAĞLIK



Görme bulanıklığına “Dikkat!”
Görme bulanıklığı ilk etapta önemsenmeyen ufak bir rahatsızlık gibi karşılansa da sandığınız gibi olmayabilir. Dikkat edin ve çok geçmeden kontrole gidin. Bu belirti ciddi bir hastalığın habercisi olabilir!
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanlarının beyin tümörüyle ilgili özellikle üzerinde durdukları belirtiler arasında yer alan görme bulanıklığı her hastalıkta olduğu gibi erken teşhis edildiğinde tedavi şansının artmasına olanak veriyor. Belirtileri göz ardı eden hastalarda ise risk artıyor.  
Çocukluk ve yaşlılık döneminde sıklıkla görülen bu hastalığın belirtileri basit olsa da bunların erken farkedilmesi hayati önem taşıyor. Beyin tümörünün diğer belirtilerinin de görme bulanıklığı gibi basit olduğuna dikkat çekiliyor. Baş ağrısı, koku almada azalma, işitme kaybı bu belirtilerin arasında.
Hastalık konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, hastalığı beyindeki hücrelerin anormal veya kontrolsüz büyümesi olarak tanımlıyor. Tümörlerin iyi yada kötü huylu olabileceğini belirtilirken iyi huyluların dahi tehlikeli olabilceğinin üzerinde duruluyor!
İlerleyen beyin tümörleri; hafıza kaybı, ani duyma kaybı, yutma güçlüğü, bozulmuş koku duyusu, kontrolsüz veya işlev bozukluğu olan hareketler, el titremesi, yüz felci gibi belirtiler de verebiliyor.
Erken Teşhis Çok Önemli
Erken teşhisin önemine vurgu yapan uzmanlar, bunun hastanın hayatını ve yaşam kalitesini etkilediğini belirtiyor.
Genellikle hastalığın tedavisinde cerrahi operasyon gerektiriyor. Fakat beyin tümörlerine, tümörün yerine göre bazı durumlarda sadece ışın ve ilaç tedavisi de (kemoterapi) yapılabiliyor. Bazı hastalara ise ameliyat sonrasında ışın ve ilaç tedavisi (kemoterapi) uygulanıyor.
www.optimusmedikal.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder