18 Temmuz 2013 Perşembe

SAĞLIK



Kanserden koruyucu etkisiyle bilinen yeşil çayın kalbe de yararlı olduğu ortaya çıktı. Araştırmalara göre, günde 4-5 kupa yeşil çay içmek, kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor ve kolesterolün dengede olmasını sağlıyor.

Son yıllardaki kullanımı oldukça artan yeşil çayın faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar, yeşil çay içilen Uzakdoğu ülkelerinde yapılan araştırmalardan yola çıkarak, günde 4 -5 kupa yeşil çay içilmesi halinde kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskinin azaldığını, total kolesterolün ise yeşil çay içmeyenlere göre % 11 civarında düştüğü sonucuna ulaştı.
Yeşil çayın, antioksidan etkisinden dolayı, kolon, meme, küçük hücreli akciğer ve prostat kanserlerine karşı koruyucu etki sağladığını ve içeriğindeki teanin ve kafeinin ise düşünme gücünü artırıcı etki yaptığı belirtildi.
Dikkat Edin! Yeşil çay tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalar da var. Açıkta sergilenerek satılan yeşil çay, sağlık için zararlı farklı maddelerin tüketiciye bulaşmasına sebep olabiliyor. Bu konuda daha dikkatli olmak gerekiyor.
Püf Noktası! Yapılan araştırmalarda antioksidan etkiye sahip madde olan kateşinlerin önemli bir kısmının demlemenin ilk 5 dakikasında suya geçtiği ve eğer ortamda limon varsa madde geçiş hızının arttığı ortaya çıkmıştır. Yani, kupaya küçük bir limon dilimi ve yeşil çay poşetini koyup üzerine sıcak su ilâve edip 5 dakika civarında beklettiğinizde yeterli miktarda antioksidan maddenin suya geçmesi sağlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder