21 Mayıs 2015 Perşembe

Düğün Öncesi Cilt Sorunu Yaşatabilecek Unsurlar



Düğün Öncesi Cilt Sorunu Yaşatabilecek Unsurlar

Stres

Stresli bir yapıya sahip olmayan bir çok gelin adayı dahi düğün öncesi yoğun bir strese maruz kalır. Hazırlıklar esnasında çıkan ya da çıkabilecek aksilikler gelin adaylarının psikolojilerini olumsuz yönde etkiler. Stresle başa çıkabilmek için kendinizi bu gün iyi hazırlamış olmanız gerekmektedir. Ufak aksiliklerin üstesinden gelebilecek kadar rahat olmanız ve bu aksilikleri aşılmayacak kadar büyük bir sorun haline getirmemeniz önemlidir. Stres cildinizin de en büyük düşmanıdır. Özellikle sivilceler strese bağlı olarak gelişir. Makyajla bile kapanmayan büyük bir sivilceyle başa çıkmaya çalışmak yerine stresinizi azaltacak yöntemlere başvurmanızı öneririz. Yüzde oluşabilecek tek bir sivilcenin, yok etmek amacıyla oynanarak cildinize yayılmasına da sebep olacağı unutulmamalıdır.

Beslenme

Sağlıklı bir cilt için beslenme en temel unsurlardan biridir. Ancak gelin adayları düğün öncesi süreçte beslenmelerine gereken hassasiyeti göstermeyebilirler. Yeme düzeninin değişmesi ve sağlıksız beslenme sonucu ciltte bir çok sorun ortaya çıkabilir. Cilt bu süreçte sivilce, kuruluk, pürüzler gibi sorunlarla yüzleşmek zorunda kalabilir. Bu sebeple düğün öncesi dönemde var olan beslenme düzenine sadık kalmak önemlidir. Fazla yağlı, şekerli ve sağlıksız besinlerden uzak durmak da yarar vardır.

Uykusuzluk

Uyku düzeninin değişmesi veya yetersiz uyku, cildin kısa sürede bozulmasına sebep olur. Yorgunluk cildin parlaklığını yitirip matlaşmasına, göz çevresinde koyu halkaların oluşmasına ve şişmesine neden olur. Bu görüntüye sahip olmamak için uyku düzenine dikkat etmeniz gereklidir.

Yanlış Ürün Kullanımı

Düğün öncesi cilt bakım ürünleriniz ve alışkanlıklarınızı son bir ay kala değiştirmemeye özen göstermek gereklidir. Kullanılacak farklı bir ürün cildinize alerji yapabilir ve cildinizin olumsuz etkilenmesine neden olabilir. Hem cildinize süreceğiniz ürünlerin hem de uygulayacağınız bakımların bir ay öncesinden başlaması cildinizin uyum sağlaması açısından önemlidir.

Cilt Bakımı

Düğün öncesi cildin sağlığına kavuşması ve parlaması için cilt bakımının yaptırılması gereklidir. Yine cilt bakımı yaptırmak için bir ay öncesinden başlamanın faydası vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder