2 Aralık 2015 Çarşamba

Peptidler, Cildin Gençlik İksiri Mi?


Peptidler, anti-aging kozmetiğinin parlayan yıldızı. Bu yazımız, peptidlerin ne olduğunu ve ne gibi faydaları bulunduğunu anlatıyor. Birçok kozmetik üreticisi, yeni çıkan ürünlerine peptid adlı maddeyi ekliyor. Bu içeriğin ışıldayan ve genç görünümlü bir cilt sağladığı söyleniyor.

Peptid nedir?
Peptidler; antibakteriyel, antibiyotik ve iltihap önleyici etkiye sahip amino asitlerdir. Bazıları hormon olarak karşımıza çıkar. En tanınmış peptid hormonları, oxytocin ve ensülindir. Peptidler, vücudun tüm hücreleri için son derece önemlidir. Hücreler arasında iletici görevi gören peptidler, hücrelerdeki metabolizmayı düzenler. Peptidler, amino asit moleküllerinden oluşur. Peptidler proteinlerden ayıran özellik ise molekülü oluşturan aminoasit miktarıdır. Amino asit sayısı 50 ile 100 (gerçek sayısı bilinmiyor) arasındaysa, molekül artık protein olarak tanımlanır. Buna göre peptidlerin proteinin bir bölümü olduğunu söyleyebiliriz. Amino asitler, amid bağlantıları sayesinde bir zincir oluşturur. Farklı fonksiyonları zincir sırasıyla ilgilidir. Peptidler, oligopeptit ve polipeptit olmak üzere ikiye ayrılır. Oligopeptitler düşük miktarda, polypeptitler ise yüksek miktarda amino asitten oluşur (molekül belirli bir amino asit sayısından itibaren protein olarak tanımlanır).
Eğer amino asitlerin sıralaması değişirse, doğal fonksiyonları da karışır.

Medikal araştırmalarda peptidler
Peptidler artık yapay olarak üretilebilir; ayrıca kimyasal yapıları değiştirilebilir. Peptidler, medikal araştırmalarda çok önemli bir yer edindi. Melbourne Üniversitesi araştırmacıları peptidlerin AIDS virüsüne karşı etkili olacağını umuyor. Yapılan hayvan deneylerinde peptidli kan enjekte edilen hayvanlarda virüse karşı bağışıklığın yükseldiği gözlemlendi. Araştırmacılar, bu sonucun insanlara aktarılabileceğini umuyor.

Kozmetikte peptidler: Kırışıklık karşıtı, gerginleştirici ve nemlendirici özellikle anti-aging ürünlerinde, yaşlanma sürecine karşı etkili olduğu söylenen peptidler bulunuyor. Peptidler kırışıklıkların düzeltilmesi ve iletici olarak kullanılır.
Belirli peptidlerin kasları gevşeterek mimik kırışıklıklarını azalttığı söylenir. Ancak ürünlerin kullanımı durdurulduğunda etkileri de kaybolmaya başlar. Bazı peptidler ise cildi nemli tutar. Ayrıca kollajen üreten hücreleri (fibroblast) uyaran peptidler de bulunuyor.
Dermo-peptitler hücre yapısını iyileştirerek cildi sıkılaştırıyor.

Kozmetik endüstrisi tarafından pohpohlanan ‘amino-peptidlerin’ bilinen vitamin ve yağlardan daha iyi bakım sağlayıp sağlamadığı henüz bilimsel olarak kanıtlanmadı. Ayrıca ‘amino-peptid’ teriminin anlamı da bilinmiyor. Çünkü her peptid, amino asitlerden oluşur.

Özetle şunu söyleyebiliriz: Güzel, ışıltılı ve sıkı bir cilt için en önemlisi iyi beslenmek ve çok hareket etmek. Bunun dışında kullanacağınız Dermokozmetik ürünlerin içeriğinde peptid bulunmasına özen göstermenizi öneririz.

Peptid İçerikli Renovasy Dermokozmetik Ürünleri Hakkında detaylı bilgi için >> www.renovasy.com


Yeni Yıla Özel Göz Kremi Hediyeli Kampanya Avantajıyla Alışveriş Yapmak İçin Tıklayın >> http://shop.optimusmedikal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder