20 Aralık 2016 Salı

SAĞLIĞINIZIN KORUYUCU ZIRHI, ALKALİ BESLENME


 
 
Yaşam sıvımız olan kanımız ve diğer vücut sıvılarımız doğal halleriyle hafif alkalidir. Vücudumuz bu doğal değeri korumak için metabolik işlemler ve günlük beslenme sonucu vücut sıvılarında oluşan asidi, alkali minerallerle doğru oranlarda birleştirip, onları nötr hale getirerek dengeleme yapar. Alkali beslenme ve alkali yaşam vücudun dengesini doğal halinde korumasına yardımcı olur, metabolizma ve yağ yakma hızını arttırır. 
Alkali beslenme vücudun fonksiyonlarını devam ettirmesi üzerine kurulmuş bir beslenme biçimi, başka bir deyişle beslenmenin matematiğidir. Alkali beslenme bir diyet değildir. Vücudun doğal dengesini korumaya yönelik bir beslenme formülüdür.
 
Neden Alkali Beslenme?
Son dönemde alkali beslenme, alkali su, alkali gıdalar kelimelerini daha çok duyar olduk. Modern yaşantı, hızlı tüketim hayatımıza birçok olumluluklar getirirken bazı konularda da zararlarını yaşar olduk. Hızlı tüketim, zamansızlık gibi nedenlerden dolayı beslenme alışkanlıklarımız da değişti ve bu da beraberinde hastalıkları artırdı.
Normalde insanın ph’sı yaklaşık 7.4’dür, yani hafif alkalidir. Bunun biraz altı ve üstü de normaldir ancak 7.35 in altı asidik, 7.45 üstü de alkalikdir. Ancak son yıllarda fast-food gıdalar, asitli meşrubatlar–içecekler, kızartmalar, rafine beyaz şeker ve un, gibi hazır gıdalar ve hatta stres dahi beden ph’sını daha asite doğru kaydırdı.
Alkali beslenme doğal, işlenmemiş ve sağlıklı gıdaları tüketmeyi konu alıyor.
Alkali beslenmenin yararlarını anlatan ve savunan bu konunun uzmanlarına göre pH dengesini korumak hastalıkların da oluşumunu engelliyor. Örneğin, fazla yağlı geleneksel yemekleri, şeker ve tatlıları mutfağınıza artık almadığınızı varsayalım. Bunları bıraktığınızda mevsimlik gıdalar ve doğal besinler yemeye başladınız. Peki, bu değişiklik size ne gibi yarar sağlayacak?
Vücuda giren toksin olmadığı için bağışıklık otomatik olarak güçlenecek. Neredeyse obezite sınırına gelen kilo sorunları ortadan kalkacak, cilt yağlanmadığı için diri ve güzel olacak. Kemikler güçlenip, bel ve kalça gibi bölgesel yağlanma sorunları ortadan kalkacak. Bunların yanı sıra alkali beslenme sayesinde daha enerjik ve zinde kalınabilecek. Yani hayatınızda bambaşka bir sayfa açmış olacaksınız.
Yukarıda sizlerle paylaştığımız tablodan yararlanarak vücut PH’ınızı dengede tutmak için bir beslenme düzeni oluşturabilirsiniz.
 
daha detaylı bilgi için>>http://www.optimusmedikal.com
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder