3 Eylül 2013 Salı

CİLT SAĞLIĞI - Fazla Kilo Çatlak Sebebi



Fazla kilo çatlak sebebi
Çatlaklar alt derinin gerilmesi ile oluşur. Fazla kilo alımı sonucu vücudun her geçen gün genişlemesiyle birlikte, ciltte kuruma ve elastikiyetin kaybolması gibi durumlar ortaya çıkar. Özellikle göğüsler, karın ve baldırlar bu gerilmelerden en fazla etkilenenlerdir. Ani ya da olması gerekenden daha fazla kilo alanlarda çatlaklar daha yoğun olarak görülmektedir.

Bazı kişilerde hiç çatlak olmazken bazılarında ise erkenden başlar. Genetik yatkınlık önemli olmakla birlikte bunun sebebi tam olarak bilinmemektedir. İşin ilginç yönlerinden biri de eğer sık hamilelik söz konusu değilse, çatlakların 25 yaşından genç olanlarda daha sık rastlanmasıdır. Ani ve çok kilo almalar, durumu daha da kötüleştirebilir. Önce kırmızı, daha sonra sedefimsi görünen çatlakların özellikle oluştuğu yerler göğüsler, karın bölgesi ve kalçalardır.

Cilt tipine göre çatlak oluşumu değişir mi?
Genetik yapı çatlak oluşumunu belirleyen çok önemli bir faktördür. Çatlaklara esmer ve kumrallarda daha az rastlanır.
Yaşam tarzımız ve beslenme alışkanlıklarımız da bu konuda büyük önem arz eder. Ilık duş, hafif yağlı bir sabun ve doktorunuzun önereceği uygun ürünlerle cildi yumuşatmak gerekir. Arada bir yapılacak hafif kese de, kan dolaşımını arttırır. Daha sonra kol ve bacaklara vücut sütü de tatbik ettiğinizde günlük vücut bakımınız bitmiş demektir.

Çatlaklar, derinin nemini, yağını artıran, elastikiyetini koruyan genellikle lokal kullanılan birtakım ürünlerle olabildiğince aza indirilebilir. Bunun dışında bol su içmek, sebze ve meyve tüketmekte faydalı olabilir.

www.optimusmedikal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder