18 Eylül 2013 Çarşamba

Hyalüronik Asit İle Tanışın, Yaşlanmayın!



Hyalüronik Asit; insan eklemlerinin içinde bulunan ve onun kayganlığını sağlayan özel bir proteindir. Aynı zamanda vücuttaki lifler ve tendonlar gibi bağlayıcı dokularda da mevcuttur.

Hyalüronik Asit; deride jel benzeri bir yapıdadır ve derinin ikinci tabakası olan dermiste kolejen ve elastin lifler arasında kalan alanı doldurur. Zaman içerisinde biyolojik olarak azalır ve bu sebeple cilt sıkılığını kaybeder. Sonrasında ise ciltte kırışıklıklar ortaya çıkar. Yaşlanma belirtileriyle savaşmak için derideki hyaluronic asidin yenilenmesi gerekmektedir.

Deriye dışarıdan takviye edilen asidin, çapraz bağlanma sonucu deride uzun süre yaşaması ve jel yapıda suda çözülmeyen bir özellikte olması nedeni ile deride uzun sure kalması mümkündür.

Araştırmalar sonucunda Hyaluronik Asit kullanımının, çoğu insanda tedavi edici olduğu saptanmıştır. Bu yüzden düzenli olarak Hyaluronik Asit kullanılması gerekmektedir.

Hyaluronik Asit eklem rahatsızlıklarında ağız yoluyla alınmasının yanı sıra enjeksiyon yöntemiyle cildi nemlendirme ve cilt kırışıklıklarını açmak amacıyla da uygulanır.

Cilde uygulanan Hyalüronik Asit; Cildi yoğun bir şekilde içten dışa doğru nemlendirir. Kırışıklıkları düzgünleştirerek yaşlılık etkilerini azaltır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder