11 Şubat 2014 Salı

CİLT SAĞLIĞI / Güneş Cildimize Nasıl Zarar Verir?



Güneş ışığının zararlı etkileri ultraviyole ışınlarının cildimizde yarattığı olumsuz etkilerdir. Ultraviyole A ve B cildimizde renk değişimlerine (güneş lekeleri), kılcal damarların ortaya çıkmasına (rozasea vb.), benlerin ve kötü huylu lezyonların (melanoma, cilt kanseri) oluşmasına zemin hazırlayan, hyaluronik asit ve kollajen-elastik liflerin üretimini yapan hücrelerin DNA’larında da hasara yol açarak cildi yaşlandıran ışınlardır. Hücrelere ulaşabilen ulraviyole ışınları belirli dalga boyu olan radyasyondur, zararlı olan etki mekanizması ise direkt hücrenin DNA’sını etkiler; DNA kendi kendini onaramaz hale gelerek protein adı verile kollajen ve elastik lifler de kırıklar, onarım hataları ve hasarlı yapılar ortaya çıkar. Bunun adı yaşlanmadır.
Güneşin yararlı olduğu durumlar da vardır. Vücutta ultraviyole ışınları ile ciltte D vitamini sentezlenir, D vitamini kemik yapımında çok önemli role sahiptir. Ayrıca bazı hastalıklar ultraviyoleye olumlu yanıt verebilmektedir. Sedef hastalığının, bazı cilt hastalıklarının ve aknelerin iyileşmesinde de olumlu etkileri vardır. 

Güneşin ve diğer çevresel faktörlerin cildinizde yarattığı hasarlardan kurtulmak için uzmanlar son dönemde Renovasy bio-COS uygulamasını önermektedir. 
Detaylı bilgi için www.renovasy.com adresine tıklayabilirsiniz. 
Uygulamayı izlemek için linki tıklayabilirsiniz -> https://www.youtube.com/watch?v=VGcj1rl7ud8




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder