5 Şubat 2014 Çarşamba

Faydalı Besinler - Salatalık



Salatalık içerisinde % 96 oranında su bulunmaktadır. Bu nedenle oldukça düşük kalorili bir sebzedir. Diyet menülerinde sıkca karşılaşmamızın sebebide budur. Salatalığın domates, karpuz, elma gibi diğer zayıflatan bitkilere nazaran önemli bir avantajı uzun süreli saklama olanağının bulunmasıdır. Salatalık ile zayıflamayı salatalık suyu içerek veya salatalık kürü diyeti yaparak başarabilirsiniz.

 
Eski çağlarda salatalığın detoks etkisi özellikle zehirlenme vakalarında vücuttan zehirin temizlenmesi amacıyla yedirildiğini bilinmektedir.
Özellikle kıkırdak, kemik, tendon, bağ doku gibi vücudun hassas bölgelerinin sağlıklı bir biçimde gelişimi için oldukça faydalı ve yararlı bir sebzedir.
Salatalığın cilde faydaları da önemle belirtilmesi gereken bir husustur. Salatalık içerisinde bulunan silika maddesi, vücudun bağ dokusu ve cildin kolajen yapısını güçlendirmektedir. Özellikle cildin nem dengesini kurması nedeniyle cildin canlı görünümünü sağlar kırışıklıkları ve ciltteli izleri cilt lekeleri ile sivilceleri yok eder.
Ayrıca salatalık, cilt bakımı ve temizliği için sıklıkla kullanılır. Salatalık dilimlenerek cilde konursa, cildi yumuşatır ve nemlendirir. Ciltteki kaşıntıları, kırışıklık, sivilce ve lekeleri giderir. Çiller için, salatalık soğuk süte doğranıp bu karışım yüze sürülmeye devam edilirse faydası görülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder