12 Şubat 2014 Çarşamba

Faydalı Besinler / Yumurta



Yumurta başlıca A, D, E ve B grubu vitaminleri olmak üzere diğer vitaminleri de önemli oranda içermektedir. Yumurta sarısındaki A vitamini gözün iyi görmesini sağlar, kemik gelişimi ve sağlıklı dişler için de gereklidir. Vücut hücrelerinin gelişmesine yardım eder. Solunum ve sindirim sisteminin sağlıklı olmasını ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar.
D vitamini, insan vücudunda kalsiyumun kullanılmasına yardımcı olur. Yumurta sarısı, D vitamini sağlayan birkaç besinden biridir ve güneş ışınlarından da yeterince faydalanıldığı takdirde yumurta özellikle çocuklarda D vitamini eksikliğine bağlı kemik bozukluğu oluşmasını engeller.
Yumurta E vitamini yönünden de oldukça zengindir. E vitamini oksidasyonu önleyici etkisinden dolayı, vücudumuzu zararlı maddelere karşı korur. B grubu vitaminleri bazı besin öğelerinin vücutta enerjiye çevrilmesi için gereklidir. Yumurta özellikle B2 vitamini açısından çok zengindir. Bu vitamin deri ve göz sağlığı için de gereklidir.
İçerdiği proteinler nedeniyle hücreleri güçlendirme etkisi gösterir. Cilt yüzeyinde oluşan lekeler için de oldukça önemlidir. Lekesiz bir cilt için yumurtanın tüketimi gereklidir.

Ancak alerjisi olan kişilerin bu besini sürekli olarak tüketmemesi gerektiği gibi, yumurtanın aşırı tüketimi sağlık açısından birtakım zararların oluşmasına yol açabilir.

www.optimusmedikal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder