30 Ekim 2015 Cuma

Daha sağlıklı ve genç bir cilt için ne yapılmalıdır?



Mutlaka Önlem Alınmalı!
Genetik yaşlanma sürecinizi durdurmak ya da yavaşlatmak uzun bir süreçtir ancak, güneşten korunmak, sigara içmemek ve mimik yapmayı azaltmak erken yaşlanmayı önleyebilir.
Biyolojik yaşınızı ölçtürerek işe başlayabilir, daha bilinçli önlemler alabilirsiniz.



Dermatoloji uzmanlarının güneşten korunma önerileri;
• Bronzlaşmaya çalışmayın ve solaryuma girmeyiniz.

• Saat 10–16 arasında güneşe çıkmayınız.

• Gün içinde geniş kenarlı şapka, güneş gözlüğü ve uzun kollu beyaz giysiler giyininiz.

• Yıl boyunca düzenli olarak güneş koruyucu kullanınız. Güneş koruyucunuz UVA ve UVB filtreleri ve minimum 15 koruma faktörü içermelidir. Güneş koruyucular dışarı çıkılmadan 15 dakika önce uygulanmalı, terleme ya da suyla temas sonrası tekrar sürülmelidir.

Güneşten koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Güneş kremleri hakkında yanlış bilinen en büyük bilgi sadece yazın kullanılmaları gerektiğidir. Güneşin zararlı ışınlarına yaz kış maruz kalırız bu sebeple her daim güneş kremi kullanarak cildimizi güneşe karşı korumak zorundayız.

Cildi bronzlaştırmaya çalışmak için güneş altında uzun süreler beklenmemelidir.
Bu özellikle genç bayanların ciltlerini bronzlaştırmak uğruna yaptıkları en büyük hatalardan birisidir. Çünkü cilt bundan büyük zarar görür ve yıllar içinde etkileri ortaya çıkabilir. Bronzlaşma cildin doğal rengini bozan bir şeydir. Dolayısıyla özellikle yaz aylarında plajlarda güneşşlenirken güneşin kızgın olmadığı saatleri seçmek ve güneş altında kısa süre kalmak daha uygun olacaktır.

Güneş gözlüğü kullanmak da gereklidir.
Çünkü güneş gözlükleri hem gözleri güneşten korur hem de göz kenarlarındaki cildi güneşin yakıcı etkilerinden korur. Güneş gözlüklerini seçerken göz çevresini iyice örten gözlükleri tercih etmelidir.

Cildin yaşlanmasına karşı ve daha genç görünmesi için kesinlikle sigara kullanılmamalıdır.
Sigaranın cilde zararları oldukça tehlikelidir. Çünkü sigara cildin besinler ve oksijenle beslenmesine engel olur. Sigara içen insanlarda kırışıklıklar daha çabuk oluşur. Tırnaklar ve parmak uçları da sigaradan dolayı sararır.

Alkol tüketiminden vazgeçilmelidir.
Çünkü alkol ciltte sıvı kaybına yol açar. Özellikle alkolü çok fazla tüketen insanlarda bu daha belirgin hale gelir. Sigara kan damarlarını genişletir. Ayrıca ciltte akneye benzer cilt rahatsızlıklarının ( rosacea v.b. ) yaşanmasına neden olur.

Yeme bozuklukları da cildi olumsuz etkileyen bir durumdur.
Bundan dolayı yeme bozukluları sorunu yaşayan kadınlar bu konuda profesyonel bir yardım almalıdırlar. Ayrıca birçok kadın genç yaşlarında hızlı bir şekilde ve kısa zamanda çok fazla kilo vermeye çalışırlar. Bu da zararlı bir etki yaratacaktır. Çünkü ciltte sarkmalar ve gerginleşmeler olur. Bu tür bir diyetten uzak durmak gerekir.

Cilt sağlığı ve genç görünümü için antioksidan özellikleri olan besinler tüketilmelidir.
Bunun için A, C ve E vitamini içeren besinler tüketilmelidir.

Uykusuzluk cilt sarkmasının en önemli nedenlerinden biridir ve bundan dolayı günlük ortalama 7-8 saat uyumanız gerekir.
Sabah/Akşam düzenli olarak içeriğinde peptid bulunan anti-aging etkili dermokozmetik ürünlerle cildi desteklemek ve korumak gerekir. Bu sayede cilt sarkmaları oluşmadan önüne geçilmesi sağlanabilir.
Günde en az 1,5 litre su tüketimi yine vücudunuzun gerginleşmesine dolayısıyla cilt sarkmalarına engel olacaktır.
Aşırı kahve tüketimi ciltlerin kurumasına sebep olur. Onun için fazla kahve tüketiminden kaçınmalısınız.

Peptid içerikli Dermokozmetik Ürünler Detaylı Bilgi için Tıklayın >>> www.renovasy.com


Peptid içerikli Dermokozmetik Ürünler Şimdi 3 AL 2 ÖDE Fırsatıyla Satın Almak için Tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder