10 Nisan 2013 Çarşamba

CİLT SAĞLIĞI

Bahar ile birlikte tazelenin

Uzun kış aylarında soğuk havanın kuruttuğu, nemsiz bıraktığı ve matlaştırdığı cildimizi baharla birlikte tazelemenin zamanı geldi! Uzmanlar havanın ısınmaya başlamasıyla birlikte tepeden tırnağa cilt bakımı yapılması gerektiğini söylüyor.


SOĞUKLAR CİLDİ KURUTUR 
Kış boyunca soğuk hava cildimizi kurutur, nemsiz bırakır, mat ve solgun bir görünüme neden olur. Baharla birlikte alınacak birtakım önlemlerle bu etkileri ortadan kaldırıp cildinize güzel bir görüntü kazandırılabilirsiniz. Cilt yenilemenin amacı; zarar gören cildi onarmaktır.

KREMLERİN GÜCÜNDEN FAYDALANIN

Dermokozmetik ürünler; harici uygulanarak cilt yaşlanmasını geciktirebilen ürün gruplarıdır. Kozmetik ürünlerden farkları; istenilen sonuca biyolojik etkiyle ulaşmalarıdır. Derinin daha derin tabakalarına ulaşırlar. Vitamin A, vitamin C, meyve asidi, koenzim Q ve topikal antioksidanlar; dermokozmetik ürünler içinde en fazla yer alan maddelerdir. Uzun süre kullanılmaları gerekir. Ancak dermokozmetik ürünleri seçerken, cilt tipinize uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bunun için de dermatologlara danışmanızda fayda vardır.

BAHARDA KREMİNİZ AZ YAĞLI OLSUN

Kış döneminde yağ içerikleri, nemlendirici özellikleri fazla ürünler kullanılırken; baharla birlikte daha az yağlı, daha hafif ürünler tercih edilmelidir. Yağ oranı fazla olan ürünler; cildin yağ dengesini bozarak, sivilce tarzı oluşumlara neden olabilir. Yağlanmayı kontrol altına almak amacıyla, nemlendiricinin yanı sıra tonik kullanmak da faydalı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder