21 Ekim 2013 Pazartesi

Beslenme Alışkanlığınızı Değiştirmeyin!



Kurban Bayramı sonrası beslenme alışkanlıkları aniden değişiyor. Aşırı kırmızı et ve ağır hamur işleri yeniyor. Bu da de mide, kalp ve bağırsak sisteminde çeşitli rahatsızlıklara ve kilo almaya yol açabiliyor.
Uzmanlar; kesimden hemen sonra yenilen etin sert ve dolayısıyla sindiriminin de zor olacağına dikkat çekiyor. Bekleyen etin ise lezzetli ve kolay pişeceği bu sayede sindirimi de kolay olacağı vurgulanıyor.

'KAVURMA YERİNE SEBZELERLE BERABER YİYİN'
Etin pişirme yöntemi olarak kızartma ve kavurma yerine ızgara, fırın, haşlama veya sebzelerle birlikte pişirmenin tercih edilmesini öneren Uzmanlar, öğünlerde etle birlikte mutlaka sebze yemekleri, salatalar, yoğurt ve cacık gibi süt ürünleri de bulunmasını tavsiye ediyor.
Doymuş yağ ve kolesterol oranları çok yüksek olduğu için özellikle kalp damar hastalığı riski olanların sakatattan uzak durması gerektiğini de hatırlatılıyor.
Ayrıca bayram ziyaretlerinde çay ve kahveni çok içilmesi uykusuzluk, kalp ritm bozuklukları ve mide problemlerine sebep olabileceğinden ıhlamur, adaçayı, ekinezya gibi bitkisel çaylar tercih edilmesi  ve yine ikram edilen şerbetli tatlılar yerine sütlü ve meyveli tatlılar yenmesi de özellikle dikkat edilmesi gereken bir diğer konu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder