1 Ekim 2013 Salı

Yorgun ifadenin sebebi elastikiyet kaybı!



Yorgun ifadenin sebebi elastikiyet kaybı!
Ciltte, 35 yaş sonrasında deride kollajen ve elastin liflerde değişiklikler başlıyor. Bu da yüzden ciltte sarkmalarına neden oluyor bu sürecin geciktirilmesi konusunda bakın uzmanlar neler öneriyorlar. Derinin altındaki yağ dokusunda hücre sayısının azalması, derinin orta tabakası olan dermisteki kolajen ve elastin liflerin sayısının azalması gerginlik ve elastikliği azaltır.
Yerçekimi de gevşek dokunun kolaylıkla sarkmasına neden olur. Bunun sonucu olarak: Kaslar düşer, üst gözkapağı ve alt göz kapağında düşükler yaşanır. Gözlerde boş bakış, burnun kenarındaki belirgin oluk nedeniyle yorgun bakış vardır. Gıdık oluşması sonucu çene çizgisi ortadan kalkar.

Bu mutsuz ve yaşlı ifadeden kurtulmak için bir çok yöntem geliştirilmiştir. Genellikle günlük yaşamdan uzaklaştırmayan yöntemler tercih edilmektedir. Ameliyat gerektirmeyen yöntemler doktor kontrolünde 30’lu yaşlardan itibaren yaygın olarak uygulanmaktadır. Bunlardan en yaygın olanı; mezolift (vitamin enjeksiyonları), dermaroller ve  dolgu enjeksiyonlarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder