24 Ekim 2013 Perşembe

Boyun Kırışıklıkları İçin Egzersizler



Boyun kırışıkları için egzersiz yapmak oldukça iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca bu egzersizleri duştan sonra vücudunuzun gevşemiz haldeyken uygulamanız etkiyi artırmaktadır.
  1. Egzersiz: Bağdaş kurarak yere outrun. Sırtınızı dik konuma getirip başınızı olabildiğinde geriye götürün. Alt çene bölgenizin gerildiğini hissedebilirisiniz. 5 saniye kadar bu pozisyonda kalın. Başlangıç olarak bu hareketi 10 kere tekrarlayabilirsiniz.
  2. Egzersiz: Omurganız dik konumde yere bağdaş kurarak outrun. Başınızı iki elinizin arasına alarak mümkün olaca kadar saga doğru çevirin. Başınızı çevirirken omuzlarınızı hareket ettirmemeye özen gösterin. 5 saniye bu pozisyonda kaldıktan sonar yine ellerinizle başınızı ilk konumuna getirin ve bir kaç saniye bekledikten sonar sola çevirin. Bu hareketi yaparken boynunuzda gerilme hissedebilirsiniz. Bu hareketi 10 defa tekrarlayın.

Çok belirgin boyun kırışıklığı şikayetlerinde estetik müdahale haricinde botoks, lazer, peeling, kimyasal peeling ve  dolgu gibi yöntemlere de başvurulmak gerekebilir. Bu yöntemlerin yanı sıra kozmetik ürünlerle de tedaviler desteklenmektedir. 

- Boyun kırışıklarınız sizi rahatsız edecek boyutta ise ve yardım almak istiyorsanız, uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz;
info@optimusmedikal.com
(0212) 273 13 73

www.optimusmedikal.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder