20 Kasım 2013 Çarşamba

Faydalı Besinler - Havuç



Cildinizin su tutma kapasitesini arttırmak istiyorsanız içinde A vitamini bulunan sebze ve meyveleri daha çok tüketmelisiniz. Cildinizin gerginliğini koruyan bu vitaminlerin en yoğun olarak bulunduğu sebzeler arasında yer alan havuç,
cildimizin günlük A vitamini ihtiyacının neredeyse tamamını karşılamaktadır.

Havuç içerdiği bol miktardaki A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verir. Cildin nemini koruduğu için, cildin taze ve canlı olmasını sağlar. Cilt hastalıklarına karşı oldukça faydalıdır. Aynı zamanda diş etlerini de güçlendirir
Havuç A vitamininin yanı sıra; B, C, D ve E vitaminleri bakımından da oldukça zengin bir besindir. Havucun cilt sağlığına olan etkisinin yanında gözlerin sıhhatli kalmasını sağladığını da belirten uzmanlar, kalp rahatsızlığı ve damar sertliği olanlarında bu sebzeyi tüketmelerini önermektedirler.
Ayrıca havuç, düzenli olarak yenildiğinde, sigara içen kişileri de içermek üzere, bedenin akciğer kanserine yakalanma riskini en aza indirgemektedir:
Havuçların kabuğunu soymamak gerekir. Çünkü yarım kilogram havuçta 30 mg C vitamini, B1-B-B6 vitaminleri, kalsiyum, demir ve potasyum mineralleri bulunur ve bunların büyük bölümü kabuğun altındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder