19 Kasım 2013 Salı

Soğuk Hava Cildi Kurutuyor!




Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte havaların soğumasının ciltte kurumalara neden olduğunu belirten uzmanlar, bu mevsimde yapılan cilt bakımının önemli olduğuna dikkat çekti.
Soğuk hava şartlarında vücudumuzun tepkisel mekanizmasının ısı kaybını önlemek için deri yüzeyindeki kan damarlarının çapını daralttığını ifade eden uzmanlar, aynı zamanda vücut yüzeyindeki kan dolaşımını da azalttığını belirtiyor. Soğuk havanın ın ciltte soyulmaya ve kurumaya neden olduğunu ve bu sebeple cildin daha fazla özen ve bakıma ihtiyaç duyduğu önemle vurgulanıyor. Havadaki nem oranının azalması ve soğuk iklim şartlarından dolayı özellikle ileri yaşlarda derinin nem ve yağ oranın azalması cilt kuruluğuna neden oluyor.

Bu sebeple kış aylarında cilt için yoğun bakım gerekiyor. Günlük hayatlarında dışarıda kalanların mutlaka güneşten koruyucu kullanmaları gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, iklimin kuruluğunda cilt nemlendirmesinin çok önemli olduğunu hatırlatıyorlar.
Hasta ciltlere sahip kişilerin bu dönemde mutlaka uzman yardımı almaları gerektiği ise özellikle üzerinde durulan bir konu.
Son dönemde yoğunlukla yaptırılan hücre yenileme yöntemlerine ve nemlendirme sağlayan dermokozmetik ürünlere eğilimin yararlı olacağı belirtildi. Bunun yanı sıra evlerin de nemlendirilmesi büyük önemli taşıyor. Bu nedenle kaloriferli evlerde peteklerin üzerine ıslak havlu, sobanın üzerine bir demlik su konulmasının odadaki havayı nemlendirmesinde etkili olacağı belirtiliyor.
Düzenli şekilde sıvı tüketilmesi de cildin kurumaması ve canlı kalması açısından çok faydalı!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder