7 Kasım 2013 Perşembe

Greyfurt'un Faydaları



Greyfurt'un içerdiği antioksidanların çeşitli hastalıklara karşı koruyucu olduğu bilimsel çalışmalarla desteklenmiştir. Yüksek miktardaki C vitamini ve kalsiyum sayesinde ise sıkı bir cilt dokusu için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır…
Günde yarım greyfurt yerseniz beslenmenizde gerekli olan C vitaminini de sağlamış olursunuz. Bu açıdan greyfurt tam bir vitamin deposudur!
Kırmızımsı ve pembe renge sahip olan greyfurtlar aşırı derecede A vitamini içermektedir. Yani A vitaminini sağlamak için sadece havuç yemek, aslında doğru bir yaklaşım değildir. Eğer siz beslenmenize küçücük bir greyfurtu eklerseniz çok fazla A vitaminini de sağlamış olursunuz.
Özellikle kırmızı rengi fazla olan greyfurtlar aynen domateste olan karotenoidlerden, likopen denilen antioksidanı fazlasıyla barındırır. Bu da greyfurtun cildimiz için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyan bir gerçektir. Genç ve sıkı bir cilt için greyfurt kesinlikle doğru bir seçim olacaktır.
Greyfurtun içerdiği antioksidanların çeşitli hastalıklara karşı koruyucu olduğu,  bilimsel çalışmalarla desteklenmiştir. Araştırmalara göre greyfurt kolon ile akciğer kanserinden korumaktadır. Kalp hastalıklarını önlemekle birlikte, astımda ve akciğerin fonksiyonel çalışmasını da arttırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder