7 Ocak 2014 Salı

Faydalı Besinler - Tarçın



Tarçın yağ asidi dağıtımlarını kısıtlayarak, kanın aşırı pıhtılaşmasını önler. Pıhtılaşmayı önleyici eyleminin yanı sıra, kimyasal işlemler sonucunda meydana gelen iltihaplanmayı azaltma özelliği de vardır. Aynı zamanda bir anti inflamatuar ot olarak da gösterebilmektedir. 

Ayrıca tarçın besin kaynağı kalsiyum ve lif açısından oldukça zengindir. İnsülin üretimini artırırken kan şekeri seviyesini düşürür. Bu nedenle tarçın şeker hastalığı olan kişiler için oldukça yararlıdır. Yapılan araştırmalara göre ayrıca tarçın ağız kokusuna neden olan bakterilerin yok olmasını sağlayarak ağza ferahlık verir ve kokuyu önler. 

Tarçın, ağrı kesici olarak kullanılan güçlü bir antioksidan özelliği de bulunmaktadır. Kramp, kalp ve karın ağrılarına sebebiyet veren organların sıcak tutulmasını sağlar ve bu ağrıları engeller.
Çalışmalar günde sadece yarım çay kaşığı tarçın tüketilmesinin kolesterolü düşürdüğünü göstermiştir. Tarçındaki kalsiyum ve lif kombinasyonu safra salgısını artırarak kolon hücrelerinin zarar görmesini dolayısıyla kolon kanserini önler.
Yiyeceklere eklendiği zaman bakteri oluşumunu engeller ve doğal bir koruyucu görevi üstlenir.
Tarçın cilt için de önemli bir besindir. Kanı temizler bu yüzden sivilcelerde faydalıdır. Sivilce oluşumunu engeller. Ayrıca tarçının dolgunluk sağlamak amacıyla dudağa sürüldüğü de bilinmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder