8 Ocak 2014 Çarşamba

Kırışıklık Giderici Egzersizler



Yaşla beraber ağız kenarlarınız aşağı doğru düşer. Bu egzersizler dudak ve ağız kenarlarında zamanla oluşan bozulmaları önler.

- Dudaklarınızı sıkıca kapatın ve işaret parmaklarınızı ağzınızın alt köşelerine yerleştirerek bu ifadeyi koruyun. Bunu yaparken parmaklarınızı bastırarak yukarı aşağı doğru hareket ettirin. Bu hareketi 40 saniye kadar tekrar edin. Bu hareket ağız kaslarınızı maksimum şekilde çalıştırdığı için bir ağrı duyabilirsiniz. Egzersizin sonunda dudaklarınızı bir süre açmadan kapalı tutun.

- Ağız çevresinin daha dolgun, genç, kırışıksız kalmasını sağlar. İşaret parmaklarınızı sağ işaret parmağınız üstte, sol işaret parmağınız altta olacak şekilde üst dudağınızın üzerine fotoğraftaki gibi yerleştirin. Ağzınızı hafifçe açarak parmaklarınızı zıt yönde birbirine doğru iterek dudaklarınızı kıvırmaya, bastırmaya çalışın. Dudaklarınızda yanma hissettiğinizde 20 hızlı yuvarlak hareket yapın. Hareketi tamamladıktan sonra ağız köşelerinize hızlıca 20 kere yuvarlak şekilde hareket ettirin.

-Bu egzersiz dudakları dolgunlaştırırken, burun kenarları, ağız kenarları çizgilerinin azalmasına yardımcı olur. Üst dudağınızı üst dişlerinizin üzerine doğru ağzınızı 'O' yaparak fotoğraftaki gibi gerdirin. İşaret parmaklarınızı ağız köşelerinize sabitleyin. parmaklarınızı çok yavaş şekilde aşağı doğru hareket ettirin. Daha sonra bu şekilde 30 saniye boyunca aşağı yukarı doğru hareket ettirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder