23 Ocak 2014 Perşembe

Geniş Gözeneklerden Kurtulmak İçin Ne Yapmalı?




Geniş gözenekler ve siyah noktalar, cildiniz ne kadar temiz olsa da bakımsız görünmenize sebep olur. Gözeneklerinizin genişlemesini önlemek ve siyah noktalarınızdan kurtulmanız mümkün.

Gerçekte gözenekler yağ üreterek salgıladıklarından cildimizi alerjilerden ve çevre kirliliğinden korumaktadırlar. Eğer gözenekler olmasaydı, yağlar derimizin altına inerdi, yüzümüzde kistler meydana gelir ve deri altında enfeksiyonlar oluşurdu.

Ancak çok gözenekli olan ciltlerde, eğer cilt iyi temizlenmiyorsa siyah noktalar oluşmaya başlar. Hem görünüm hem de sağlık açısından siyah noktaların oluşmasını önlemek gerekir.

Gözenekleri daraltmak için...

Cildi yağlı olan kişilerin gözenekleri daha açık olur, bu şekilde içerideki yağı ve solunum işlemini daha kolay yaparlar.
Tedavi maksatlı kullanılan ilaçlar cilt yüzeyinde yağlanmaya sebep olabilir ve bu da gözeneklerin genişlemesine sebep olur
Gözenek genişliği kalıtsal olabilmekte, anne ve babadan taşınan genler etkili olabilmektedir.
UV gibi ışınların da gözenek genişliğinde etkili olduğu saptanmıştır.

Gözenekleri açmak için başlangıçta gözenekleri kapatmaya çalışmaktansa, yağ ifrazatını durdurmak veya dengelemek lazımdır. Yağlı ciltler herzaman su miktarı az olan ciltlerdir. Su miktarı az olduğunda ölü hücrelerin doku yüzeyine çıkarak asitli tabakayla koruma faktörü oluşturması zorlaşmaktadır. Bu sebeble cildin yüzeyi dış etkenlerden zarar görmektedir.

Yağ üretiminin yavaşlatılması, ciltteki su miktarının çoğaltılmasıyla mümkündür. Bunun için de su bazlı ve doğru ürünlerin kullanılması şart. Cildinize uygun olan ürünü kullanmak için de bir uzmana danışmanız faydalı olur.

Dengeli bir cildin gözenekleri kendiliğinden kapanır. 35 yaş altındaki genç ciltlerde gözeneklerin kapanması daha kolaydır. Cildin su ve yağ dengesi düzeldiğinde gözenekler ya kendiliğinden ya bakımla veya maskeyle kapatılabilir. 

Yaşınız 35'in üstündeyse deri kalınlaşmış , çizgiler kırık çizgi haline gelmişse, bu gözenekleri kapatmak biraz daha zor olabilir. Gözenekleri kapatmak için mücadele etmek yerine, daha fazla büyümelerini önlemek daha iyi bir çözüm olur.

 Geniş gözeneklerden şikayetçiyseniz Renovasy Biyodinamik Cilt Onarım Sistemi ile bu sorununuzdan kısa süre içinde kurtulmanız mümkün. Ayrıntılı bilgi için;
info@optimusmedikalcom

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder