12 Kasım 2014 Çarşamba

SİVİLCE OLUŞUMUNU ARTTIRAN FAKTÖRLER NELERDİR?


Güneş ışığı, sivilcenin iyileşmesini kolaylaştırır. Ancak uzun süre güneşte kalmak ciltte oluşabilecek lekeri arttırır. Ayrıca terlemek, sivilcelerin artmasına neden olur.
Sivilceleri kapatmak için, çeşitli kozmetik ürünlerini kullanmak, hastalığın daha da kötüleşmesine yol açar ve sivilce artar. Çünkü deri gözenekleri makyajla tıkanır ve cilt bozulur.
Stres ve endişe de akneyi arttırır. Stresli bir dönem genelde öğrenciler için sınav dönemleridir. Bu dönemde sivilceler artar. Ayrıca bu dönemde sivilce ile oynama eğilimi artar. Adet döneminde, hormon miktarı değiştiğinden, akneler çoğalabilir. Ayrıca var olan bir sivilceyi sıkmak, durumu daha da kötüleştirir. Hem cilde zarar verilir hem de sivilcelerin artmasına neden olunur. Sıkıldıktan sonra deride iz kalabilir. Ayrıca iyileşme gecikir.
SİVİLCE İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Öncelikle cilt temizliğine önem verilmelidir. Cilt, sabah ve akşam olmak üzere, günde iki defa, cildi fazla tahriş etmeden düzenli olarak yıkanmalıdır. Böylece gözenekleri tıkayan kirden kurtulmak amaçlanır. Ancak sabun ve sabun içeren temizleyicilerden uzak durmak gereklidir.Temizleyicilerin, cildin doğal PH’ına yakın olmasına ve cildi yapılandırıcı içeriklerinin bulunmasına dikkat edilmelidir. Özellikle içeriklerinde peptid bulunan temizleyiciler cildin iyileşme sürecini hızlandırır ve cilt yapısını düzenlemeye yardımcı olur.
Toplumda yaygın olanın aksine, beslenmenin sivilce oluşumunda doğrudan bir etkisi olduğu kanıtlanamamıştır. Fakat meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek faydalıdır. Çünkü bunların cilt dostu olduğu bilinmektedir. Ayrıca düzenli uyku, hormonların aktivitesini düzelttiğinden her gece en az 7 saat uyumak çok önemlidir. Ciltte oluşan aknelerin (siyah noktalar hariç) sıkılması hem yaraya neden olup, iz bırakır, hem de sivilcelerin iltihaplanarak yayılmasına yol açar. Bazı bitki çayları cilt için çok faydalıdır. Ihlamur ve rezene çayları bunların başında gelir. Bir çok mikrobu temizlemeye yardımcıdır.
Ayrıca yağlı bir cilde sahip olan ve akne görülme sıklığı yoğun olanlar için son dönemde yaygın olarak başvurulan Renovasy bio-Cos yöntemine de başvurulabilir. Bu yöntem sayesinde kısa bir süre içinde cildin aknelerinden ve pürüzlerinden arındığını görmek mümkün olacaktır. Uzmanlar tarafından yapılan Renovasy bio-COS tedavisinde akne iyileştirme protokolünün yanı sıra akne sonrası ciltte oluşan akne skarlarının tedavisi için de etkili olan protokoller bulunmaktadır.
Renovasy bio-COS uygulama hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz> info@renovasy.com
Renovasy’nin akne ve akne skarları protokolleri sonrası ciltteki iyileştirme sürecine tanıklık etmek için tıklayın>  http://renovasy.com/neden-renovasy/oncesi-sonrasi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder