4 Kasım 2014 Salı

Yüz sarkması neden ortaya çıkar?


Ciltte, 35 yaş sonrasında deride kollajen ve elastin liflerde değişiklikler başlıyor. Bu da yüzden ciltte sarkmalarına neden oluyor. Derinin altındaki yağ dokusunda hücre sayısının azalması, derinin orta tabakası olan dermisteki kollajen ve elastin liflerin sayısının azalması gerginlik ve elastikliği azaltır.

Bu etkiler meydana geldiğinde yerçekimi de gevşek dokunun kolaylıkla sarkmasına neden olur.
Bunun sonucu olarak:
  • Kaslar düşer,
  • Üst göz kapağı ve alt göz kapağında düşükler yaşanır,
  • Gözlerde yorgun bakış görüntüsü oluşur,
  • Burun kenarında belirgin oluklar oluşur,
  • Gıdık oluşur,
  • Çene çizgisinin ortadan kalkması meydana gelir.


Yüz bölgesinde sarkmanın sebepleri neler?
Yaş ilerledikçe ve yer çekiminin etkisiyle ciltte gevşeme ve elastikiyetini kaybetme ile birlikte sarkma başlar. Zaman yüz ve boyun bölgesinde olumsuz ve yorgun bir görünüm yaratır. Yüz bölgesi yanaklardan aşağı sarkmaya başlayınca yüzde yorgun bir görünüm oluşur.

Bütün yüz tipleri için sarkma zamanı aynı mı?
Elmacık kemikleri çıkık ve kemikli yüze sahip olanlar, çene yapısı geniş olanlar sarkmaya daha dirençli olabilir. Bu yüz tipine sahip kişiler daha geç yaşlanır veya sarkmaları daha ileriki yaşlarda yaşanır. Yüz ve yanak bölgeleri toplu ve etli olanlar, küçük çeneye sahip olanlar ise daha kısa sürede sarkmaya başlayabilir.

Yüz bölgesindeki sarkmayı ve gevşemeyi arttıran çevresel faktörler nelerdir?
Sigara içmek, vitamin eksikliği, kilo alıp vermek, bozuk ve dengesiz diş yapısı, solaryum ve güneş ışığına maruz kalmak gibi sebepler sarkma ve gevşemeyi arttırırlar.

İlk belirtileri neler?
Yüz bölgesi sarkması ve gevşekliği genellikle göz kapağı sarkmaları ve göz etrafı gevşemesi ile birlikte görülür. Bu sarkmalara çoğu zaman kaş bölgesi düşüklüğü de eşlik eder. Orta yüz bölgesinde de çukurlaşma ve volüm kaybı oluşur.

Sonra hangi sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor?
Yanaklar dudak kenarlarına ve aşağıya doğru yığılır ve katlanmaya başlar. Üzgün görünüm veren çizgiler oluşur. Gözlerin ve kaşların kavisi de aşağıya doğru yönelir.

Ortalama bir sarkma yaşı var mı?
Yüz yaşlanmasının en hızlı ilerleyen ve göze çarpan etkiler genellikle 40 yaş ve üzerinde görülür.

Peki, nasıl önlemler almak gerekiyor?
Aslında en önemlisi bu kırışıklık ve yaşlanma belirtilerinin başında önlem almak ve ona göre tedavilere başlamaktır.
Kırışıklık ve sarkmalar oluştuğunda tedavi çok daha zorlaşacaktır o sebeple çizgiler hafifken ya da henüz oluşmamışken cilde müdahale etmek gerekir. 30’lu yaşlardan itibaren içeriğinde biopeptid bulunan krem ve serumlarla cilde beslemek gerekir. Aynı zamanda son dönemde uzmanların tavsiye ettiği bir diğer uygulama ise Somon DNA Aşısı ‘da bu etkilerin oluşumunu geciktirmeye yaramaktadır. Bu yöntem ile cilt yapısının iyileştirilmesi ve yaşlanmaya bağlı oluşacak hasarlardan korunması hedeflenmektedir. Uygulama protokole bağlı olarak yapılır ve her uygulama sonrası tedavi etkilerinin yanı sıra ciltte parlama ve aydınlanma oluşur. Olgun ciltlerde de uygulanan bu yöntem ile kırışıklıklar ve sarkmalar giderilir, cildin yapısı düzenlenir. Fibroblastları harekete geçiren bu sistem ile cilt altı tabakasının yeniden kollajen lifleriyle yapılanması sağlanır. Bu sayede cilt sıkılaşmasının önü açılır. Cilt zamanla daha nemli ve daha pürüzsüz bir yapıya kavuşur. Ürün ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın>> http://www.optimusmedikal.com/urunler/dermal-estetik-urunleri/dermal-estetik/mastelli/pi-system-1/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder