5 Kasım 2014 Çarşamba

Yüzde gevşeme ve sarkma


Geçen yüzyılın başında ortalama 40 yıl olan insan ömrü, günümüzde 80’lere ulaşmıştır. Doğal olarak daha uzun ömür ile birlikte meydana gelen yaşlanma süreci içerisinde tüm vücutta olduğu gibi yüz cildinde de birtakım değişiklikler oluşur. Yerçekiminin etkisiyle yüz ve boyundaki deri ve kas tabakasında bir sarkma ve gevşeme meydana gelir.

Deri yaşlanmasının nedenleri:

İç etkenler (Intrinsik)
1. Genetik: Ailesel özelliklerimiz temel belirleyici unsurdur
2. Metabolik
3. Hormonal (ellili yaşlardan itibaren menapoz gibi hormonal değişikliklerin de eklenmesiyle mevcut problemler daha da belirginleşir)

Dış etkenler (Ekstrinsik)
1. Yerçekimi
2. Güneş hasarı (Foto yaşlanma)
3. Sigara ve alkol
4. Stres
5. Uykusuzluk
6. Kötü ve düzensiz beslenme

İç ve dış etkenlere bağlı olarak meydana gelen cilt yaşlanması sürecini yavaşlatmak erken yaşlarda alınacak tedbirlerle mümkündür. Dış etkenlerden olabildiğince uzak durmanın yanı sıra cildimizde zamanla kaybolan maddeleri de yerine koymak bu süreci yavaşlatacaktır.
Düzenli olarak dermokozmetik krem kullanımı önemlidir.  Ancak kullandığınız kremlerin içeriklerine hakim olmanız gerekir. İçeriğinde biopeptid olan kremler yaşlanma etkilerini çok daha etkin olarak azalmasını sağlayacaktır.
Bunun yanı sıra uzmanlar tarafından son dönemde yayın olarak yapılan ve kombine tedavi sunan Pİ System’inde yaşlanma sürecini yavaşlattığını söyleyebiliriz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder