6 Ocak 2015 Salı

Cilt Kuruluğunu Dikkate Alın!


Soğuk havalarla birlikte cilt kuruluğu da artıyor. Nemini kaybeden cilt ise daha hızlı yaşlanıyor. Peki bu olumsuz etkiyi durdurabilmek için ne yapmalıyız?

Yüzümüz soğuk havada daha çok tahriş olur. Atkı, bere, şapka kullanarak yüzümüzü daha fazla koruyacak vaziyete getirmeliyiz. Aynı zamanda kışın da güneş koruyucu krem kullanmaya devam etmeliyiz. Çünkü kışın kardan da ultraviyole ışınlarından cildimiz etkilenebilir. Cilt tahrişi cilt alerjisi, kuruluk olduğu için daha kolay oluşacaktır. O yüzden sık sık nemlendirici kullanmalıyız. Özellikle içeriğinde hyaluronik asit ve peptid bulunan kremler cildin daha yoğun nemlenmesini ve onarılmasını sağlayacaktır. Soğuk havalarda uzun süreli duşta kalmak ve suyun sıcaklığını doğru ayarlamakta önemlidir. Bu sebeple sıcak ve uzun süreli duş almaktan kaçınmalıyız. Sıcak duş cildimizi kurutuyor, aynı zamanda kireçli olduğu için cildin kuruması artabilir. Sıcak duştan sonra çok kireçli bir su varsa tatlı bir su ile üzerimize bir tas su dökerek kireci üzerimizden atabiliriz. Peşine cildimize nemlendirici sürebiliriz, o da cildimizi uzun süre koruyacaktır.

Aynı zamanda oda ısısı da cildi kurutan bir diğer faktördür. Kalorifer kenarına su koymak cilt kuruluğunu azaltır.

Besinler de cilt kuruluğunda etkilidir. Vitaminler ve esansiyel yağlardan zengin diyet önerilir. Sebzeler, meyve, balık ve bitkisel yağların dengeli bir şekilde alınması gereklidir. Düşük yağlı diyetler belki vücudumuzu inceltici etki yapabilir ama cildimiz için zararlıdır.

Kızarmış yiyecekler ve aşırı miktarda hayvansal protein alımından kaçınmak gerekir. Sodalı, alkollü ve kafeinli içeceklerden de uzak durmak önemlidir. Kafeinli içecekler idrara çıkmayı arttırarak çok fazla miktarda su ve mineral kaybına; dolayısıyla cilt kuruluğuna sebep olur. Günde en az 1.5 litre kafeinsiz ve alkolsüz sıvı tüketilmesi gerekir. Bu nedenle su içilmesi çok önemlidir.


Aynı zamanda tüm bunların yanı sıra Somon DNA Aşısı'ndan da faydalanmak cilt nemini arttırıcı bir yöntemdir. Deri altına enjekte edilerek uygulanan ve kombine tedavi sunan bu yöntem ile cildin yapısı ve kalitesi iyileştirilir. Cildin nemini düzene sokarak cildin yaşlanma etkilerinden kurtulmasını sağlar. Somon DNA Aşısı Pİ System Yöntemle ilgili detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz > www.somondnaasisi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder