25 Aralık 2013 Çarşamba

Göz Çevresi Kırışıklıkları



Günlük hayatta devamlı sürtünmeye ve baskıya maruz kalan göz çevresi, yüzde ilk yaşlanma izlerinin görüldüğü yerdir. Gündelik hayatta göz çevresi 3 farklı baskıya maruz kalır:
1. Mekanik baskı, ince çizgilerin kalbinde; Ortalama günde 10.000 kez göz kırparız ve burada bulunan 22 farklı kası devamlı hareket halinde tutarız. Göz çevresi devamlı çalışmaktadır. Göz çevresi zamanın etkisiyle ve yüz mimiklerimizin her birinde etkilendiği için cilt dokusunu tutan kolajen lifleri elastikiyetini kaybeder ve içe doğru çekmeye başlar; sonuç: ilk çizgiler görünmeye başlar.
2. Biyolojik baskı, göz altındaki mor halkaların kalbinde; Göz çevresi, kılcal damarlar tarafından kontrol edilen mikro-dolaşım sistemindeki yavaşlamaya karşı çok hassastır. Bu yavaşlama yaşlandıkça kaçınılmazdır. Daha az oksijene sahip kan yüzünden göz çevresinde morarmalar ve gölgelenmeler gerçekleşir.
3. Yapısal baskı, torbalanmanın ve şişkinliklerin kalbinde; Göz kapağının hareket edebilmesi için göz çevresindeki cilt doğal olarak vücuttaki her hangi bir bölgesinde bulunan ciltten daha elastik ve gevşektir. Bu bölge bu yüzden plasmatik likid boşalmasına karşı daha zayıftır, plasmatik likid boşalması göz altı torbalarına sebep olur. Göz çevresinin sıkılığını kaybetmesi cildin yapısından kaynaklanıyor.

www.optimusmedikal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder