17 Aralık 2013 Salı

Yaşlanma 30'larda Başlıyor!



Zamanın nasıl geçtiğini anlayamadan bir bakmışsınız 30 olmuşsunuz!Peki şimdi ne yapmalı? Yaşlanma sürecini nasıl yavaşlatmalı?

Yaş otuzu geçince yaşlanma belirtileri de su yüzüne çıkıyor. Cilt donuklaşmaya, solgun bir görünüm almaya ve ince çizgiler belirginleşmeye başlıyor. Ancak uzmanlara göre bu süreci olduğu gibi kabul etmek zorunda değiliz.

Otuzlardan sonra cilt için yeni bir süreç başlıyor. Cildin bağ dokusundaki ana maddelerin (kolajen ve elastin lifler) azalması, cilt yüzeyinde gözlemlenebilen olumsuz sonuçların doğmasına sebep oluyor. Ayrıca cildin yapı taşlarından sayılan hyalüronik asitin azalması da cildin nemsiz kalmasına sebep oluyor. Bu sonuçlar; cilt renginin değişmesi, cildin elastikiyetini kaybetmesi, kırışıklıkların ortaya çıkması ve cilt yapısının sertleşmesi gibi yaşlılık belirtileriyle kendini gösteriyor. Estetik açıdan hoş karşılanmıyor ve erken önlem alınmadığı takdirde süreç hızlanarak devam edebiliyor.
Cildin yenilenme sürecinin yavaşlatılması ise uzmanlara göre mümkün! Peki neler yapmalı?
Öncelikle yapılması gereken cildin içten onarımını sağlamak. Bu da dengeli ve sağlıklı beslenmekle mümkün. Uzmanlar yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmemizi öneriyorlar. Sebze ve meyvenin hayatımıza önemli bir yer tutması gerektiğinin özellikle üstünde duruyorlar. Bunun yanı sıra zararlı alışkanlıklardan ve güneşten uzak durulması gerekiyor. Cildin yapısına uygun dermo-kozmetik ürünlerin düzenli kullanımı da bu sürecin yavaşlaması için önerilen bir durum. Uzmanlar, aha yoğun kırışıklıklar ve yapısal değişiklikler için ise mezoterapi yöntemlerini işaret ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder