29 Mayıs 2014 Perşembe

Cildinizi Yaza Hazırlayın!



Dış etkenlerden dolayı yıpranan cildinizi, yaza hazırlamak için gereklidir. Kış boyunca cilt; soğuk ve kirli havalardan yorgun düşer. Bahar ayları, bu olumsuz etkileri ortadan kaldırmak kadar, cildi yaza hazırlamak için de iyi bir fırsattır. Öncelikle hatırlanması gereken; cildin mevsim geçişlerinde daha fazla bakıma ihtiyaç duyduğudur. Sağlıklı bir cilt için ilk kural temizliktir. Nemlendirmek ve güneşten korumak da önemlidir.

Kışın daha yoğun ve aktif yapıda ürünler tercih ediliyor. Ancak bahar ve yaz aylarında; cildi koruyucu, nemlendiren, yenileyen ürünler daha doğru seçim. Cilt tipinize ve ihtiyacınıza göre kullanacağız kozmetikleri seçin. Günlük kullanımda, güneşin zararlı etkilerinden koruyan nemlendiricileri tercih edin. Bunun için yazın kavurucu günlerini beklemeyin. Sadece güneş ışığının değil, yoğun başka ışık kaynaklarının da cilt lekelerine zemin hazırladığını gözardı etmeyin.

SOMON DNA’SI AŞISI İLE CİLDİNİZ KORUNSUN / PARLASIN 
Tatil öncesi yapılması tavsiye edilen uygulamaların başında gelen Somon DNA’sı aşısı ile cildin azalan nem dengesi düzenleniyor ve UVB nedeniyle oluşabilecek radyasyon hasarını engelliyor. Cildin yenilenmesini ve elastikiyet kazanmasını sağlıyor. Böylece cilt güçleniyor ve daha korunaklı hale geliyor. Tüm bunların yanı sıra cilt parlaklık ve ışıltı kazanıyor.

YOĞUN NEMLENDİRME / CANLANDIRMA
Güneş ışınları, deniz, havuz gibi nedenlerle yazın cilt daha fazla kurur. Nem ve bakım ihtiyacı artar. Yazın evde uygulanan günlük bakıma haftada en az 1-2 kez nem maskesinin eklenmesi yerinde olur. Nem maskesiyle beraber cildi soyucu ve temizleyici maskeler de ihtiyaca uygun sıklıkta uygulanmalıdır. Bu arada yaz boyunca kullanılan kremlerdeki koruyucular, bronzlaştırıcılar cilt altında birikintilere ve çok fazla ölü tabaka tutulmasına yol açar. Nem maskeleri bu sorunu çözmek için idealdir. Yaz boyunca cildinizim daha temiz ve canlı kalmasını istiyorsanız içeriğinde hyalüronik asit barındıran nem maskelerinden yardım alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder