12 Mayıs 2014 Pazartesi

Cilt Bakımı



Mutlaka cilt tipinizi öğrenin!
Yağlı ciltler kendini bir teste ihtiyaç duymadan belli etseler de, karma ve kuru cildi anlamak ne yazık ki o kadar kolay değildir. Cilt bakımlarınızı cilt tipinize göre yapmanız gerekeceğinden mutlaka cilt tipinizi bilmeniz gerekmektedir.

Gün içinde mümkün olduğunca az ürünü kullanın!
Cildinizin hava alabileceği formülleri tercih etmelisiniz. Olabildiğince makyaj yapmamaya özen göstermeli ancak yapmak durumundaysanız da mutlaka makyaj öncesi bazı kullanmalı ve makyaj malzemelerinizin su bazlı ürünler olmasına özen göstermelisiniz.

Cildinizi güzel temizleyin!
Cildinize uygun ürünlerle, her sabah ve akşam cilt temizliğinizi yapmanız. Cilt temizlemek için sabun ve içeriğinde sabun barındıran ürünlerden uzak durmalı ve cilt temizleme jellerinden yardım almalısınız. Özellikle büyüme faktörlü ve hyalüronik asitli temizleme jelleri cilt temiliğini sağlamanın yanı sıra cilt yenilemesine de katkıda bulunacaktır. Haftada bir kere peeling ve yine haftada bir ya da iki kere etkili bir maskeyle cildinizi temizleyip arındırmalısınız.

Cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanın!
Cilt nemi cildin yaşlanmaması için hayati önem taşır. Kuruyan cilt çok daha çabuk hasar göreceğinden cildinizi doğru cilt bakım ürünleriyle nemlendirmeyi asla ihmal etmeyin. Yine hyalüronik asit içeren kremler en doğru nemlendirmeyi sağlayacaktır. Ayrıca dışarıdan olduğu kadar, cildinize içeriden bakmak da çok önemlidir. Bol bol su için ve antioksidan etkili bitki çayı kullanmayı da ihmal etmeyin. Elinizden geldiğince çok hareket edin ve spor yapın.

Sivilcelerinizi sıkmayın!
Düşündüğünüzün aksine bu daha hızlı geçmelerini sağlamaz, çünkü iltihabı gitse bile izi kalacaktır. Ve sivilce izlerinin cilt yüzeyinden geçmesi uzun zaman alır hatta bazı izler cildinizden geçmeyebilir. O sebeple cildinizde sivilce sorunlarınız varsa mutlaka bir uzmana başvurun ve gerekli desteği alın. Bunun için son dönemde önerilen cilt onarım sistemleri mevcuttur. Sivilce ve sivilce izleri için uygulanan bu sistem ile sivilce sorunundan kurtulmak mümkün olacaktır. Detaylı bilgi için www.renovasy.com sayfasından Biyodinamik Cilt Onarım Sistemi’ni inceleyebilirsiniz.

Ürünlerin İçeriklerini İnceleyin!
İster profesyonel ister günlük bakım için kullanılan ürünler olsun içerikleri hakkında mutlaka bilgi edinin. İçeriğini bilmediğiniz ürünler cildinize zarar verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder