6 Mayıs 2014 Salı

Cilt Bakımı


Cilt bakımı denilince akla sadece sorunlu ciltler gelmemelidir. Cilt bakımına 20’li yaşlardan itibaren başlanabilir. Böylece yaş ilerledikçe düzenli cilt bakımı yaptırarak leke, kırışıklık, sarkma gibi sorunlarla uğraşmak yerine bunlara önceden set çekip geciktirebilir ya da cilt problemlerinin oluşumunu tamamen engellemiş olunabilir.
Cilt bakımındaki asıl amaç kozmetik olmamalıdır. Öncelikli hedef cildin sağlığıdır. Cildin temizliği erken yaşlardan itibaren ön planda tutulmalıdır. Günümüzde hava şartları beslenme bozuklukları, sigara ,stres, alkol vs. gibi etkenler cilt bakımını daha da önemli hale getirmiştir.
Evde kişinin kendisinin yapacağı cilt bakımının önemli bir yeri vardır. Cildin günlük temizlik ve nem ihtiyacının karşılanması özellikle gereklidir. Bu cilt için rutin bir durum haline gelmelidir. Ciltte oluşabilecek sorunlar kişiden kişiye göre değişir. Yaşlanmanın, sarkmaların, lekelerin, kırışıklıkların önüne geçip engelleyebilmek ya da geciktirebilmek için ortalama iki haftada bir ya da danışılan uzmanın önerdiği sıklıkta profesyonel cilt bakımı yaptırmak gerekecektir.
Ayrıca cilt yapıları ve cilt sorunları kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Cilt ne kadar temiz ve özenli bakılmış olsa da zamanla cildin yapısına ve çevresel faktörlere bağlı olarak bozulmalar meydana gelebilir. Ciltte; akne, akne izleri, kılcal damarlanma, lekelenme, yaşlılık izleri gibi bir çok sorun ile karşılaşmak mümkündür. Bu tarz cilt sorunlarına normal cilt bakım yöntemleri yetersiz kalmaktadır. Cildin bakımının yapılmasının yanı sıra cilt problemlerinin de giderilmesi gerekmektedir. Son dönemde öne çıkan ve etkileri sebebiyle özellikle dikkat çeken Renovasy Biyodinamik Cilt Onarım Sistemi (bio-COS), cilt sorunları için çözüm sunmaktadır. bio-COS sayesinde kişiye özel bir cilt yenilemesi yapılmaktadır. Bu sistemde öncelikle uzman tarafından cilt hasarı tespit edilir ve hasara uygun olarak kişiye özgü bir protokol hazırlanır. Daha sonrasında yine cildin ihtiyacına göre seans süresi belirlenerek tedaviye devam edilir. Tedavi sonra erdiğinde ise cilt sorunu çözülmüş ve cilt yenilemesi sağlanmış olur. bio-COS ciltteki problemleri çözmesinin yanı sıra cilde yoğun bir bakım ve yenilenme de sunmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder