21 Mayıs 2014 Çarşamba

Yaşlanma Sinyaleri



Yaşlanma belirtileri 25'inden sonra başlar. Fakat o yıllarda fark edilmez ve dikkate alınmaz. Cilt canlılığını kaybetmiş gibidir. Cilt parlaklığını yitirip soluklaşmaya başlamıştır. Göz altlarında şişlikler ve ince çizgiler gözle görülür bir hale gelir. Artık boyundaki çizgiler de daha belirgindir.

Yaş otuzu geçince yaşlanma alametleri iyice kendini belli eder. Cilt incelir ve kırışıklıklar başlar. Bağ dokusunda bulunan kollajen ve elastin salgısının azalması; elastikiyet kaybına ve yüzeysel kırışıklara yol açar. Hyarülonik asit maddesinin azalması da nem kaybına ve cildin kuruluğa neden olur.

Ancak ne kadar erken önlem alınırsa yaşlanmayı geciktirmek o kadar kolay olacaktır. Dermatologlar ciltte ortaya çıkan yaşlanma belirtilerini hafifletmenin en önemli yolunun cilt yaşlanmasından önce yapılacak olan müdahalenin olduğu üzerinde dururlar. 
Yaşlanma sinyallerinin alınmaya başladığı 25’li yaşlardan itibaren önlem almak çok önemlidir. Cilt temizliği bu önlemlerin başında gelir. Temizleme işlemiyle, cildi gün içinde maruz kaldığı yağ ve kirden arındırmak, cildin nefes almasını sağlamak ve sağlıklı bir görünüme kavuşturmak mümkün olur. Devamında yaşlanma karşıtı kremlerin kullanımı büyük önem taşır. Kremlerin düzenli kullanımı yaşlanma hızını yavaşlatmayı ve ince kırışıklıkları yok etmeyi hedefler. Bu sayede yaşlanma belirtileri hafifleyerek, cildin canlı, sağlıklı ve parlak bir görünüm kazanması sağlanır. 
Yaşlanma karşıtı kremlerin içerikleri de son derece dikkat edilmesi gereken bir konudur. İçeriklerinde hyalüronik asit ve biopeptidler bulunan kremlerin yaşlılık izleri ile savaştığı bilinmektedir. Zamanla azalan nemin sebep olduğu olumsuz etkiler yoğun içerikli yaşlanma karşıtı kremler ile azaltılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder