28 Mayıs 2014 Çarşamba

Mevsim Geçişlerine Dikkat!



Mevsim geçişlerinde cilde daha fazla özen göstermek gerekir. Cildin yeni hava koşullarına ayak uydurması için bazı önlemlerin alınmasında fayda vardır
Özellikle son zamanlarda ozon tabakasının da incelmesi ile birlikte güneşin bazı zararlı ışınları yeryüzüne daha kolay ulaşmakta ve ciltte basit bir lekeden deri kanserine kadar pek çok olumsuzluklara neden olmaktadır.
Güneş ışığından etkilenen kişilerde öncelikle deri kalınlaşması olur ve derinin doğal korumasını artırmak için derinin rengini veren hücreler daha fazla renk maddesi salgılarlar (bronzlaşma). Uzun süre güneşe maruz kalan deride zaman içerisinde incelme, elastikiyetin bozulması (kırışıklık), kuruluk, lekelenmeler, kılcal damarların belirginleşmesi, fotoyaşlanma görülür ve en önemlisi deri kanserinin oluşma riski artar.


LEKELENMEMESİ İÇİN NEMLENDİRİN:
Güneşin kuruttuğu cildin nemlendirilmesi çok önemlidir. Özelikle bronzlaşma ile birlikte cildin tekrar kendini yenilemesi sürecinde cildin üst ölü tabakaları kepek kepek dökülür. Bu süreçte uygun bir nemlendirme yapılmazsa ciltte homojen olmayan renk farklılıkları ve lekeler ortaya çıkar. Yalnız dikkat etmek gereken husus cildinizi nemlendirirken yağlandırmayın. Cilt tipine uygun temizleyiciler ve nemlendiriciler kullanılmadığı zaman gözenekler tıkanıp siyah nokta, komedon ve akne oluşumu kaçınılmazdır.

CİLT YENİLEMENİN TAM ZAMANI:
Güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmadan önce önleminizi alıp cildinizi yoğun olarak nemlendirmeniz gerekmektedir. Bunun en iyi yolu ise son zamanlarda yaygınlaşan Somon DNA'sı aşısıdır. Bu yöntemle cilde somon balığı spremlerinden elde edilen polinükleotidler ve hyalüronik asit uygulaması yapılır. Cilt elastikiyet ve nem kazanıp yenilenmesinin yanı sıra UV ışınlarına karşı çok daha dirençli bir yapıya sahp oluyor. Uygulamaya bu sebeple yaz aylarına girdiğimiz şu dönemde fazlasıyla başvuruluyor. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder