11 Eylül 2014 Perşembe

Cilt Kurumasını Önlemek İçin Neler Yapmak Gerekir?





Cildinizi Nemlendirin: Cildin nemsiz kalmaması için günlük olarak nemlendirici kullanılması gerekir. Bu nemlendiricilerin içerikleri de önemlidir. İçeriğinde Hyalüronik asit bulunduran nemlendiriciler cildin ihtiyacı olan nemi sağlar ve cildin nem dengesinin düzenlenmesine yardımcı olur. Bu ürünler sayesinde cildin onarımı yapılır ve cilt kurumasının önüne geçilebilir.

Kısa duş alın: Banyo ve duş süresi kısa tutulmalıdır ve duştan çıktıktan sonra mutlaka cildin nemlendirici ile nemlenmesi sağlanmalıdır.
Sabundan uzak durum: Sabunlar deriyi kuruttuğundan, sabunsuz temizleyiciler kullanılmaya özen gesterin. Kullandığınız temizleyicilerin içeriklerinde sabun olmadığına emin olun.
Kimyasallardan korunun: Deterjan, aseton ve kimyasallarla sık temastan kaçının.
Çok dar giyinmeyin: Çok dar giysiler, sürtünmeye bağlı olarak deride kuruluk ve hassasiyete neden olabileceğinden, kıyafet seçimine dikkat edilmelidir.
Ofisi nemlendirin: Özellikle ofis ortamında çalışanlar, klimanın neden olduğu düşük neme bağlı cilt kuruluğundan şikayet edebilirler. Odanın nem oranının düşük olmamasına dikkat edilmelidir.
Bol su tüketin: Cilt kuruluğunu engellemek için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bol su tüketimidir. Sadece suyla değil, bitki çayları ya da meyve sularıyla da gerekli sıvı ihtiyacı karşılanabilir. Özellikle bol meyve ve sebze tüketimi, cilt sağlığı için gereklidir.
Somon DNA’sı İle Tanışın: Cildinize ne yaparsanız yapın metlığı ve nemsizlik hissi devam ediyorsa son dönemde uzmanların tavsiye ettiği, en güçlü nem aşısı olarak da bilinen Somon DNA’sı Aşısı’na başvurun. Bu yöntem, Hyalüronik asit ve Somon DNA’sı moleküllerinin kombine olarak kullanıldığı bir protokol sunmaktadır. Bu system sayesinde, cildin kaybolan nemi yerine konulur ve cildin nem dengesini düzenlenir. Cilt elastikiyetini arttırılır ve yapısı iyileştirilir. Yeniden nemle buluşan cilt sağlıklı, parlak ve gergin bir yapıya kavuşur. Yöntem deri altına enjektör yöntemi ile uygulanır ve ilk seanstan itibaren ciltteki ışıltıyı aynada görmeniz mümkün olur.


www.optimusmedikal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder