25 Şubat 2015 Çarşamba

Doğru Cilt Bakımında 5 Adım


Kaç yaşında olursanız olun ve cilt tipiniz ne olursa olsun sizin de harika bir cilde sahip olmanız mümkün. Tek yapmanız gereken şey, sizin için doğru olan ürünleri bulmak ve düzenli olarak uygulamak.

1
- Güzellik, zamansızdır ve ulaşılabilir. Mümkün olan en harika cilde sahip olmanın yolu, temizleme, arındırma ve nemlendirmeye dayalı, günde iki kere olmak üzere düzenli olarak yapılan cilt bakımıyla beraber cildinizin özel ihtiyaçlarına uygun tamamlayıcı ürünler kullanmaktan geçmektedir.


2
- Sabun kullanmak cildimizi kurutur. Yüzü yıkamak, bütün cilt bakımı rutinlerinin en önemli adımını oluşturmaktadır. Gün içerisinde hava kirliliği gibi dış etkenler ve sebum fazlası gözeneklerinizi tıkayıp lekelere ve tahrişlere neden olabilmektedir.
Bu nedenle doğru temizleme ürününü seçmek çok önemlidir. Cildinizi kurutan bir temizleyici cildin koruyucu tabakasına zarar verirken çok etkin olmayan bir temizleyici de sebum ve ölü hücreleri gerektiği gibi gidermeyerek yağlı bir görünüme sebep olabilmektedir.
Sabun cildin kurumasına ve daha çok tahriş olmasına neden olur. Yine içeriğinde sabun barındıran temizleyiciler de cildinize yarar yerine zarar verecektir. Bu sebeple kullandığınız temizleyici ürünlerin içerisinde sabun olmamasına özen göstermeniz gerekmektedir. Aynı zamanda temizleyicilerinizde paraben ve gluten gibi zararı olan içeriklerin de olmaması gerekir. Temizleyicinin yalnızca cildi temizlemekle kalmayıp sonradan kullanacağınız olan ürünler içinde  cildi hazırlaması gerekir. Cildin güçlenmesine yardım sağlayacak içerikler barındırması ise bu sebeple çok önemlidir. Son dönemde tüm cilt ürünlerinde kullanılan peptidler temizleyici cilt ürünlerinde de tercih edilmektedir. Bu sayede cildi temizlerken, besleyip güçlendirmek mümkün olacaktır.

3
- Çoğu dermatoloğa göre doğru cilt temizleme tıpkı egzersiz yapmaya benzer. Arada bir yapmak yerine düzenli bir sistem izlemek etkinliğini artırır. Dolayısı ile ideal olan, uygun bir ürünle cildinizi günde iki kez arındırmak.
Cilt tipine uygun olarak kullanılan ve hafif fakat etkin temizleme sağlayan arındırıcı jeller, cildinizi ölü hücrelerden arındırarak gözeneklerinizi daraltmaya, yaşlanmaya bağlı lekelerin ve çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor ve cildin kendini yenileme fonksiyonunu destekliyor. Bu şekilde cildin daha genç ve pürüzsüz bir görünüme sahip olması mümkün oluyor.

4 - 
Sürekli aynı ürünleri kullanırsam, cildim bu ürünlere alışır ve ürünler etkinliğini kaybeder düşüncesi yanlıştır. Her ne kadar cildiniz zamana, iklime ve yaşam tarzına bağlı olarak değişiklikler gösterse de cilt bakım sisteminiz etkinliğini yitirmez.
Yapmanız gereken de her mevsim değişiminde bir cilt uzmanına danışarak cildinizin ihtiyaçlarını anlamak ve cildinizin ihtiyaçlarına uygun ürünleri o uzmanla birlikte seçmek. Özellikle kış aylarında cildin nem kaybını önlemek için daha yoğun nemlendirme yapabileceğiniz ürünlere yönelmek doğru olacaktır. Haftada bir mutlaka cilt tipinize uygun bir ürünle nem desteği için cilde maske uygulamalı ve her gün düzenli olarak cilt nemlendirmenizi uygun kremlerle yapmak gerekir.

5 - Yağlıya dönük ve yağlı ciltlerin nemlendirmeye ihtiyacı yoktur düşüncesi yanlıştır. Tüm cilt tipleri nemlendirmeye ihtiyaç duyar. Ancak önemli olan, cildinize uygun nemlendirme formülünü bulmaktır.
Cilt çok fazla nem ve yağ kaybederse nemsizleşir ve gücünü yitirir. Çok fazla sebum salgısı oluşursa da yağlı ve lekeli bir görünüme bürünür.
Farklı cilt tiplerine uygun formüllerdeki nemlendirici losyonlar, cildin nem ihtiyacını en sağlıklı şekilde karşılama imkanı verir. Yağlı ciltleri düzene sokmak amacıyla cilt yapılandırıcı yenileme sistemlerinden faydalanmak gerekir. Sadece doğru cilt bakım ürünlerini kullanmak bu cilt sorunundan kurtulmak için yeterli olmayacaktır. Akne ve yağlı ciltler için özel olarak formüle edilen cilt onarım sistemini doktorunuzun önerdiği protokol süresiyle uygulatarak cildinizin eski sağlıklı formuna dönmesini sağlayabilirsiniz. Tedavi öncesi ve sonrasında ise önerilen tedavi devam ürünleriyle cildi destekleyip güçlendirmek gereklidir.

Tüm cilt sorunlarına karşı kişiye özel tedavi imkanı sağlayan Renovasy Biyodinamik Cilt Onarım Sistemi hakkında detaylı bilgi edinmek için tıklayın>>> http://renovasy.com/urunler/biyodinamik-cilt-onarim-sistemi-bio-cos/biyodinamik-cilt-onarim-sistemi-bio-cos-nedir/

Peptit içerikli Dermokozmetik ürünler için tıklayın >> http://renovasy.com/urunler/cilt-bakim-urunleri/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder