25 Şubat 2015 Çarşamba

Günlük Cilt Temizliğini Ne Kadar Doğru Yapıyoruz?


Daha güzel bir cilde sahip olmak herkesin hayalidir. Ancak bu hayale ulaşabilmemiz için biraz çaba sarf etmemiz gerekir. Çünkü cildimiz, tanrının bize armağan ettiği bir elbisedir. Bu elbiseyi her cilt tipine uygun olan, temizleyicilerle, günlük temizliğine ve hijyen ine özen gösterirsek, korursak, bu değerli elbiseyi ömür boyu, büyük bir itinayla taşımış oluruz.

Günlük Temizliğin Önemi
Cildimizin sağlığını, güzelliğini temizlemeyle sağlarız. Cilt temizliği her cilde uygun olan bir dermokozmetik ürünle yapılmalıdır. Bunlar cildin lipit tabakasını zedelemeden, temizleyen ürünler olmalıdır. Asla sabun, alkol, paraben ve glüten içermemelidir. Ayrıca cildin asit tabakasını yani PH değerini değiştirmemelidir. Bu tarz bir ürün kullanıldığında cildi temizlemek yerine cilde daha büyük bir zarar verilmiş olur.

Temizleme Jeli: Jel kıvamında cilt temizleyicileri vardır. Bu temizleyici jeller genelde tüm cilt tipleri için uygun olarak üretilir. Son dönemde bu jellerin içeriklerine peptid konulmaktadır. Bunun en önemli sebebi cilt temizlemenin yanı sıra cildi pürüzsüz, aydınlık ve daha genç bir forma kavuşturmaktır. Cilt temizliği cilt bakımının en önemli adımıdır ve sonrasında yapılacak olan bakıma zemin hazırlaması açısından gereklidir. Cildi doğru ürünlerle temizlemediğimiz müddetçe sonrasında yapılacak olan bakımın etkinliğini azaltmış oluruz. Cildin derinlemesine biçimde temizlenmesi ile tıkanmış gözeneklerin açılması ve bu sayede ortaya çıkacak cilt sorunlarının giderilmesi sağlanmış olur.

Günlük Cilt Temizleme Sıralaması
Sabah Cilt Temizliği: Sabahları uyku mamurluğunu gidermek için, hemen kendimizi suyun altına atarız. Su, cilt ve vücudumuzu anında canlandırır. Yüz cildine uyum sağlayan, temizleme jeli, belli miktarda avuç içine dökün ve nemli parmak uçlarınızla dıştan içe doğru masaj yaparak cildinize yedirin. Önce ılık su ve ardından soğuk suyla cildinizi durulayın, canlandırın.
Hassas cilt tipleri hariç. Cildinizi ılık su ile durulayın. Yüzünüzü, temiz havlu kurulayın. Daha sonra pamuğa yine cildinize uyum sağlayan nemlendiricinizi sürün. Ardında güneş koruyucunuzu da unutmadan sürün.

Akşam Cilt Temizliği: Günün yorgunluğunu gidermek ve günün tozu, kirinden arınmak için, akşam cilt temizliği çok önemlidir. Önce göz makyaj temizliğine başlayalın. Yine bunun için temizleme jelinizi kullanın. Başta da belirttiğimiz gibi peptid içermesine dikkat edin. Özellikle hassas olan bu bölge için peptidli temizleme jelleri kullanmak önemlidir. Unutulmamalıdır ki yaşlanma izleri ilk önce göz çevresinde meydana gelir. Peptidli yıkama jeli sayesinde göz çevresi temizlenmekle kalmaz o bölgenin yeniden yapılandırılması ve hücre oluşumu tetiklenir. Göz çevresini nazikçe dıştan içe ve bastırmadan, ovalama yapmadan nazikçe temizlenir. Yine nemli pamukla göz çevresi kurulanır. Sonrasında yüz, boyun ve dekolte temizleme jeli ile parmak uçlarıyla dıştan içe doğru masaj yaparak temizlenir. Ilık su ile cilt durulanır. Nefes alan ve rahatlayan cilde yine masaj yaparak nemlendirici etkisi olan bir serum veya krem sürülür. Bu işlemlerin tümü her gün düzenli olarak tekrarlanmalıdır.

Temizleme jeliyle ilgili detaylı bilgi için tıklayın >>> http://renovasy.com/urunler/cilt-bakim-urunleri/temizleme-cilt-hazirlama/renovasy-cleansing-gel/

Temizleme jelini satın almak için tıklayın >>> http://shop.optimusmedikal.com/Cleansing-Gel,PR-5.html

www.renovasy.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder