4 Haziran 2014 Çarşamba

Foto Yaşlanmadan Nasıl Korunmalı?



Güneşin deri üzerindeki olumsuz etkileri nelerdir?
Güneşin D vitamini sentezindeki olumlu etkilerinin yanında akut ve kronik olmak üzere iki grup olumsuz etkisi vardır. Akut yan etkiler yanık ve alerji, kronik yan etkiler ise foto yaşlanma ve deri kanser riskinde artıştır.


Güneşten özellikle korunması gereken kişiler kimlerdir?
Beyaz tenli, mavi gözlü ve çilli kişiler güneş hasarına daha yatkındır; ancak herkesin cilt yapısına uygun güneş koruyucularla çocukluk yaşlarından itibaren korunması uygundur.


Her mevsim mutlaka güneş koruyucu kullanılmalıdır. 
Güneş ışığının yoğun olduğu aylarda açık renklilerin SPF 30 güneş koruyucular kullanması önerilir. Koyu renk tenli bireylerin SPF 15 içeren ürün kullanması yeterlidir. Kış aylarında kullanılan nemlendirici ve makyaj ürünlerinin içinde de güneş koruyucu bulunmasına dikkat edilmelidir. Oluşmuş hasarı giderici cilt bakım ürünleri ve dermatolojik tedavi seçenekleri açısından dermatolog yardımı alınması gerekmektedir.


Güneş koruyucu seçiminde her türlü cilt bakım ürünü seçiminde olduğu gibi dermatolog görüşü almak gerekmektedir. Güneş koruyucunun hem UVB hem de UVA’ya karşı etkili olması, kişinin cilt yapısına uygun olması, aynı zamanda nemlendirici, antioksidan faktörler, hyalüronik asit ve biopeptid içeren dermakozmetik ürünler kullanılması gereklidir.
Güneşin koruyucu kalkanı: Pİ System
Cildi yoğun nemlendirmesi ve yenilenmesi açısından son dönemde önemli ölçüde başvurulan Pİ System uygulamasının düzenli olarak yaptırılması, UVB ışınlarının zararlı etkilerinden korumayı da sağlamaktadır. Bu sistem, Somon Balığı spermlerin elde edilen polinükleotidler ve Hyalüronik asit birleşiminden oluşmaktadır. Protokol dahilinde uygulanan sistem sonrasında cilt ihtiyaç duyduğu neme kavuşur, elastikiyeti artar, ince çizgilerinden arınmış ve yenilenmiş bir hale gelir. 
Pİ System hakkında detaylı bilgi için Tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder