25 Haziran 2014 Çarşamba

Güneşin Zararlı Etkileri


Deri kanseri çeşitleri arasında en ciddi ve en tehlikeli cilt kanseri olan malin melanom, deriye rengini kazandıran melanosit isimli hücrelerden husule gelmekte ve çeşitli belirtiler ile hastaların yaşam kalitelerini mühim derece olumsuz etkilemektedir. Vücudumuzun tamamını kaplayan derimizin herhangi bir kısmında ortaya çıkan malin melanom kanserinin belirtileri ise uzmanlar tarafından şu şekilde açıklanmıştır.
Malin melanom kanserinin ilk belirtileri, vücutta bulunan belerin büyümeye başlaması, asimetri gibi benin şeklinde değişiklikler husule gelmesi, ben renginde farklılık olmasıdır. Malin melanom kanserinde benin rengi ya tamamen koyulaşır ya da tamamen açık bir renk halini alır. Genişleme ve benin şeklinde kabarıklığın artması da malign melanom belirtileri arasındadır.
Malin melanom kanser belirtilerinin bir diğeri de, kaşıntı husule gelmesidir. Benin üzerinde kanama olması, benin sulanması, ağrı ortaya çıkması da malin melanomun belirtilerindendir olmaktadır. Eğer bu belirtileri kendinizde hissediyorsanız, malin melanom kanseri riskini aklınıza getirmeli ve uzman bir cilt doktoruna başvurmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder