6 Haziran 2014 Cuma

Yaza Girmeden Cildinizi Yenileyin




Mevsimlerle birlikte cildin ihtiyaçları da değişiyor. Kışın soğuk ve kuru havaya alışan ciltlere havalar ısındığında güneşin de etkisi ile farklı bakım yöntemleri uygulanması gerekiyor. Cilt yaşlanmasının en önemli sebebi güneş ışınları Yaz mevsimi ile beraber cilt güneş ışınlarına daha yoğun bir şekilde maruz kalmaktadır.
Cilt yaşlanmasındaki en önemli sebep güneş ışınlarıdır. Bu nedenle bu konuda çok dikkatli olunması gerekmektedir. Güneş ışınlarından korunulmadığı takdirde cilt lekeleri, ince kırışıklıklar oluşabilmektedir. Tatile gitmeden önce cildi kuvvetlendirecek, nemlendirici etkili işlemlerin yapılması faydalı olacaktır. Pİ System bu işlemlerin başında gelir.
Bunun sebebi sistemin hem güneşin zararlarına karşı kalkan görevi olması hemde işlem sonrasında cildin günden güne gençleşip yenilenmeye başlamasıdır. Bu uygulamada Somon DNA’sı ile uygulamada protokole uygun olarak çok ince iğnelerle cildin yüz, dekolte ve güneş gören yerlerine yapılmaktadır.. Bu da cildin uzun süre nem kazanmasını sağlamakta ve güneş hasarına karşı cildi korumaktadır.

Güneş ışınlarından korunmak için cildinizi bol bol nemlendirin
Nem maskesi içerikli cilt bakımları cildin nemlendirmek için büyük önem taşır. İçeriğinde hylüronik asit ve biopeptid bulunduran nem maskeleri tercih edilmelidir. Bu tür maskeler düzenli olarak yapıldığında cildin yapısı iyileşir ve cilt yaşlanmaya karşı direnç kazanır. Aynı zamanda cilt daha canlı ve parlak hale gelir.
Kışın kullandığınız nemlendiriciyi güneş koruma faktörlü nemlendiriciyle değiştirin tatilde güneşten koruyucu kremler 3-4 saatlik aralarla düzenli olarak uygulanmalıdır. Saat 11.00-16.00 arası direkt güneş altında kalmamaya, bu saatler dışında da şemsiye altında durmaya özen gösterilmesi gerekmektedir.
Şapka, güneş gözlüğü ve açık renkli ince kıyafetlerle de mekanik olarak desteklenmelidir.
Bu dönemde cilt daha fazla kuruduğu için bol bol nemlendirilmelidir. Güneş ile reaksiyon verip leke oluşumuna yol açabilecekleri için makyaj malzemeleri ve parfümlü ürünlerin kullanımının da kısıtlanması önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder