18 Haziran 2014 Çarşamba

Gece Bakımı Neden Önemlidir?


Geceleri cilt metabolizması daha fazla çalışıyor, dolayısıyla günün verdiği zararlar, UV ışınları ve cilt yüzeyinde biriken kir, gece temizleniyor. Böylece cildin üst katmanındaki hücreler yenileniyor. Ayrıca geceleri cildin kan dolaşımı gündüzden daha yoğun oluyor. İşte bu yüzden cildinizin gece bakımına özellikle önem vermeniz gerekiyor.
Eğer cildinizin daha uzun yıllar gergin, pürüzsüz ve kırışıksız görünümünü korumak istiyorsanız, gündüz bakımınızın yanı sıra gece bakımınızı da asla ihmal etmemelisiniz.
Bunun en önemli nedeni cildin gün boyunca onu koruyucu hidrolipid filmini dengede tutma çabalarıyla haşır neşir olmasından kaynaklanıyor. Cildi olumsuz dış etkenlerden koruyan bu film, geceleri yerini rejenerasyon ve yenilenme programına bırakıyor.
Son araştırmalar, cilt fonksiyonlarını gün içinde değişiklik gösterdiğini ortaya koyuyor. Örneğin, akşam 18.00’den itibaren cilt metabolizması daha yoğun çalışmaya başlıyor. Saat 23.00’den itibaren de cildin kan dolaşımı, yenileme ve tamir etme çalışmaları doruk noktasına ulaşıyor.
Saat sabah 04.00’e kadar ciltteki hücre bölünmesi gündüze oranla çok daha hızlı gerçekleşiyor. Aynı zamanda bakım ürünlerini alma açısından da cilt geceleri daha uygun oluyor. Bunun yanı sıra yağ ve su bazlı maddelerin bu saatlerde cilde ulaşması mümkün olabiliyor.
Kısacası, cildin özellikle gece bakımıyla ve kendini korumasını ve yenilemesini sağlayabilmesi uyku saatlerimize denk geliyor.
Gece vakti güzellik tedavisi
Güneş, hava kirliliği, sigara ve alkol cildinizin en büyük düşmanlarıdır. Gece yatarken teniniz bütün bu faktörlerden uzak olacağı için, yoğun içerikli bir kremle mikroplara karşı savaşması daha kolay olur.
Her gece profesyonel cilt temizleyiciler kullanın. Temizleyicinizin sabun, paraben ve alkol içermediğine özellikle dikkat edin. Bu gibi maddeler cilde zarar verir. Özellikle cildin yenilenmesini sağlayacak olan biopeptid içerikli temizleyicileri tercih edebilirsiniz. Bu sayede cildinizi temizlerken canlandırıp yenilenmesini de sağlarsınız. Renovasy Cleansing Gel bir çok uzman tarafından önerilen, cilde dost bir temizleyicidir. 
Cildinizi temizledikten sonra mutlaka gece kreminizi de kullanın. Gece kreminizin içeriğinde de cildinizi nemlendirmeye yarayacak maddeler olmasına özen gösterin. Temizleyicide olduğu gibi bu kremlerinde hyaluronik asit içermesi önemlidir. Yine Renovasy markasında hyaluronik asit ve biopeptid içeren cilt bakım ürünlerini bulmanız mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder