1 Temmuz 2014 Salı

Sıcak Hava Sivilceleri Tetikliyor



Yazın artan ter salgısı, kuruyan ve sertleşen deriden dışarıya çıkamıyor. Cilt gözeneklerinin tıkanması isilik ve sivilcelerde artışa neden oluyor.
Uzmanlar, sivilce oluşumundaki ilk aşamanın, kıl ve yağ bezi ünitesindeki kanalların tıkanması olduğunu ve bu durumun yaz aylarında çoğalma gösterdiğini belirtiyor. Bu sebeple aşırı sivilcelenme yaz aylarının en can sıkıcı cilt sorunlarından biri haline geliyor. 

SICAK HAVA SİVİLCE OLUŞUMUNDA ETKEN Mİ?

Sıcak havalarda da cilt gözeneklerinin tıkanması nedeniyle sivilceler vücudumuzu ele geçirebiliyor. Aynı zamanda terleme nedeniyle sivilcelerde artışta oluyor. En çok ergenlik dönemi dediğimiz kızlarda 14–17 yaş, erkeklerde ise 16–19 yaş arası dönemde görülür. 25 yaşlarına dek devam edebilir. Hatta bazı geç başlangıçlı sivilcelerde 25 yaşından sonra da görülebilmektedir. Bunun dışında nadir görülen bazı durumlarda da sivilceye rastlanmaktadır. Örneğin hormonal bozukluklar, kortizon gibi sistemik ilaç alımları, deriye yağlı kremlerin ve bitkisel yağların sürülmesi, mesleki olarak endüstriyel bazı ürünlere maruz kalınması gibi.


Yağ bezlerindeki üretim artışı ile aynı zamanda kanal içerisindeki hücrelerin oluşum döngüsü de bozulur. Bu aşırı yağlı ortam ve tıkanmış kanala bir de deri yüzeyinde normalde bulunan ancak sayıları çok olmayan bakteriler ve mantar türlerinin kolonize olup sayılarının gün geçtikçe artması eklenir. Bu şekilde sivilcenin hem komedon dediğimiz tıkaçlı lezyonları hem de iltihaplı lezyonları ortaya çıkar.

Sizde cildinizdeki sivilcelerden şikayetçiyseniz Renovasy Biyodinamik Cilt Onarım Sistemi (bio-COS) ile bu soruna son verebilirsiniz. bio-COS doktor tarafından uygulanan profesyonel bir sistemdir. Bir çok cilt sorunu için kişiye özel protokollere sahiptir.


Öncesi-Sonrası görselleri için-> http://renovasy.com/neden-renovasy/oncesi-sonrasi/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder