17 Temmuz 2014 Perşembe

Yaz Dopingi: C Vitamini

Günlük hayatta yorgunluk, stres, uykusuzluk, endişe ve mutsuzluk hissediyorsanız ilacınız C vitamini. Değişken ruh hallerine de iyi gelen C vitamini, özellikle yaz aylarında enerji dopingi yapmanız için mutlaka almanız gereken vitaminler kategorisine giriyor. Uzmanlar, C vitaminini nasıl kullanmamız gerektiğini açıkladı.
Yorgun olmak iştah azalmasına sebep olur. Bu da kişilerde yemek yeme isteğini azaltır. Eğer bu duruma dikkat etmezseniz vücut direnciniz düşer. Hastalıklara daha kolay yakalanırsınız. Kendinizi yorgun, halsiz ya da bitkin hissettiğiniz zaman C vitamini almak size iyi gelecektir. Onun için böyle zamanlarda C vitaminini günlük dozdan biraz daha fazla alabilirsiniz. 
Özellikle taze meyve ve sebzelerde olan C vitamini sizin daha iyi hissetmenizi sağlayacağı gibi cildinize de çok iyi gelecektir. Meyvelerin suyunu sıkmak ve sabah kahvaltısında içmek size hem enerji verir hem de güne daha aktif başlamanızı sağlar. Fakat meyve suyunu çok fazla bekletirseniz vitamin kaybına uğrar. Bu nedenle sıktıktan en fazla 1 saat içinde tüketmeniz gerekir. Sebzelerin vitamin kaybına uğramaması için çiğ tüketmeye özen gösterin. Portakal, kivi, elma, armut, havuç, yeşil biber, maydanoz, tere, roka C vitamini açısından oldukça zengindir.
Kayısı, kiraz, çilek, karpuz, şeftali, kavun… Hepsi canlı renklere sahip olan bu meyveler bol miktarda betakaroten içeriyor. Ayrıca hepsi C vitamini deposu… Renkli meyveleri tüketmek cildi de renklendiriyor, doğal rengine kavuşmasını sağlıyor. Bu lezzetli meyveleri aynı zamanda cildiniz için de oldukça faydalıdır.
Cildimizdeki C vitamini hem kollajen sentezinde rol alır, hem de antioksidan olarak görev alır. Güneşe çıktığımızda veya sigara içtiğimizde cildimizdeki C vitamini azalır. Aynı zamanda yaşlanma ile de ciltteki C vitamini depoları azalır. C vitamini içeren kozmetikler ciltteki ince çizgileri azalttığı gibi, pigmentasyona yol açan kimyasal mekanizmayı da engeller.
İçeriğinde C vitamini olan ürünlerin kullanımı cilt yaşlanmasını ve güneş hasarını engeller. Ancak C vitaminini cilt kremleriyle ciltte emilimi oldukça zordur. Cildin C vitamini forumunu emebilmesi için enkapsüle nano teknolojik formüle sahip olması gereklidir. C vitamini ancak bu teknoloji ile cildin ulaşılması gereken katmanına kadar ulaşılır. Bu teknolojiyle üretilen Renovasy ürünlerini incelemek ve ürün hakkında detaylı bilgi edinmek için tıklayın->http://renovasy.com/urunler/cilt-bakim-urunleri/cilt-uyarimi-antiaging-koruma/renovasy-vitamin-c-power-touch/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder