2 Temmuz 2014 Çarşamba

Sivilce Tedavisi Nasıl Olmalıdır?


Öncelikle hastalığın doğal bir gidişi vardır. Kullanılan ilaçlar kesin bir iyileşme sağlamayabilir ve hastalık tekrar edebilir. Hastanın dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. Örneğin; hasta yiyecekler konusunda kendi üzerinde gözlem yapmalı ve bazı yiyecekleri yediğinde alevlenme görüyorsa bunları tüketmemelidir.
Cilt temizliği, ciltteki yağın uzaklaştırılmasını sağladığı için faydalıdır. Bunun için dermatolojik temizleme kalıpları veya kimyasal olarak aynı içerikteki sıvı temizleme jelleri kullanılabilir. İçerisinde Salisilik asit bulunan maskeler tedavi edici olacaktır. Ancak bu tarz uygulamaların düzenli olarak yapılması gereklidir. Cilt yapısı düzelip pürüzsüz bir hale gelinceye kadar tedavi bırakılmamalıdır. Öte yandan bu uygulamayı destekleyici ev bakım ürünlerinin de kullanımı önemlidir. Tedavileri bir kombinasyon olarak sürdürmek, tedavinin başarılı olmasını sağlar ve cilt düzelmesini hızlandırır. Ancak cilt bakım ürünleri mutlaka bir uzmana danışılarak kullanılmalıdır.

Renovasy Biyodinamik Cilt Onarım Sistemi’nin Akne ve Yağlı Ciltler Protokolü akne sıkıntısı çekenleri tedavi etmek için uzmanların sıkça başvurduğu bir yöntemdir. Sistem topikal olarak uygulanır. Hastanın cilt yapısında göre hekimin kararı ile seans süreleri belirlenir. Uygulamada acı ve ağrı hissedilmez. Yine devam ürünü olarak aynı markaya ait bir ev bakım ürün gamı bulunmaktadır. Uygulama öncesi ve sonrası bu ürünlerin kullanımı uygulama etkinliğini maksimuma çıkarır.
Aynı zamanda cilt temizliğine özen göstermek gerekir. Ancak cilt temizliği abartılmamalı, cilt çok yağlı olsa bile günde iki kereyi geçmemelidir.
Makyaj malzemeleri çok gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır. Cilt yüzeyinde oluşan siyah tıkaçlar kendi kendine sıkılmamalı, bu konuda deneyimli kişilerden yardım alınmalıdır.
Ciltlerinde ağır sorunlar olan bazı hastalara ilaç tedavisi de önerilmektedir.

Oral (Ağız yoluyla) tedaviler: Bunları kendi içerisinde 3 gruba ayırabiliriz.

Antibiyotikler: Propionibacterium Acnes adlı bakterinin sayısını azaltmaya yöneliktir. Bu şekilde cilt üzerindeki enfeksiyon engellenmiş olur.
Hormonal ilaçlar: Yağ bezleri kısmen seks hormonlarının kontrolünde olduğundan bu tedavi ile hormonal salgılama kontrol altına alınmış olur.

Retinoidler: Sivilce tedavisinde çok etkilidirler. Diğer tedavi yöntemlerine yanıt vermeyen veya çok şiddetli seyreden sivilcelerde başarı ile uygulanırlar. Yağ üretimini önemli ölçüde durdurur. Bakteri sayısını ve dolayısıyla iltihabi da azaltırlar.

www.renovasy.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder