30 Aralık 2014 Salı

Cildinizin Elastikiyetini Mi Kaybetti?

Yüzü olduğundan daha yaşlı gösteren cilt sarkmalarının temel nedeni ciltteki elastikiyet kaybıdır!
Yaşlanma belirtileri herkeste farklı bölgelerden farklı şikâyetlerden başlayabilir. En çok sıkıntı duyulan noktalar mimik kırışıklıklarıdır. Bu sorun, göz çevresinde, kaş arasında, alında daha sık görülür. Bunun dışında yüzdeki sarkmalar, elâstikiyet kayıpları, yüz ovalliğinin kaybolması ve boyun bölgesindeki kırışıklık en sık karşılan yaşlanma belirtileridir...

Hangi sebeplerle oluşur?
Cildin sarkması bir çok faktörle oluşur. Cilt yaşlandıkça, yalnız aradaki dolgu malzemesi değil, cildi bir arada tutan iskelet sistemi de yaşlanır. Cildin iskeletini oluşturan lifler kollajen ve elastin isimli moleküllerdir. Bunlar cildinizi bir ağ gibi sarıp sarmalayan ona sıkılık, esneklik, uyum kabiliyeti ve sağlamlık sağlayan başlıca desteklerdir. Yaşlandıkça kollajeni ve elastini üreten hücreler de yaşlanır.

Cildin iskelet sisteminde önemli değişimler ortaya çıkar. Özellikle elastin lifleri orta yaşlara doğru hızla bozulmakta, kalınlaşıp kıvrılmakta, sertleşip dağınık ve parçalı bir yapıya dönüşmektedir. Kadınlarda menopozdan sonra hormonal değişimlerin de etkisiyle cilt daha fazla sarkmaktadır. Derinin altındaki yağ dokusunda hücre sayısının azalması, yerçekimi de gevşek dokunun kolay sarkmasına neden olur.

Makyajla da gizlenemiyor
Sarkmalar cildi olduğundan yaşlı gösteriyor. Çünkü yüz ovalliğinin kaybolması, deride gevşeklik (elastikiyet kaybı) gibi deformasyonlar ortaya çıkar. Makyajla kamufle edilemeyen bu durum ciddi yaşlanma problemi olarak karşımıza çıkar.

 Sarkma aslında derinin birçok bölgesinde hissedilir.
Sarkmanın sonucu olarak;
- Kaşlar düşer, (alının sarkması sonucu kaşlar göz kapaklarının üzerine doğru düşer.)
- Üst göz kapağı düşüklüğü meydana gelebilir.
- Alt göz kapağının sarkması kapak altındaki mukozanın görünmesine neden olur.
- Burnun kenarındaki belirgin oluk nedeniyle yorgun bakış vardır.
- Gıdık oluşması (çene çizgisinin ortadan kalkması.)
- Uzamış kulaklar, burun ucunun sarkması.
- Üst dudağın incelmesi gibi yüz ifadesinde çok ciddi değişiklikler meydana gelebilir. Ancak yüz ovalliğinin kaybolması ve boyundaki sarkmalar daha erken ortaya çıkan belirtilerdir.

Aslında bunu anlamak çok zor değildir. Gergin ve sağlam bir cilt dokusunu elinizle çekip geri bıraktığınızda esneme yeteneğinden dolayı hemen eski haline gelecektir. Sarkmaya başlamış cilt dokusunun eski hâline gelmesi daha geç olur. Zaman içinde daha ileri aşamalarda da yüz ovalliğinin kaybolmaya başladığını hissederiz.

Nelere dikkat edilmeli?
Stres, sigara, alkol kullanımı, uyku düzensizliği ve  ultraviyole gibi cildimize son derece zararlı olan ajanlardan uzak durulmalıdır. Elastin liflerindeki doğal yaşlanmayı güneş ışınlan daha da hızlandırır. Aynı değişimler kollajen liflerinde de görülür. Yaşlandıkça bu lifler de kalınlaşacak, bükülmeler, yığılmalar gibi bozuşmalara uğrar. Beslenme de bu konuda önem taşıyan bir diğer etkendir. Bol su içmeli, gerekli vitamin ve antioksidan desteğini alınmalıdır.
Tabii cildi içten desteklediğimiz gibi dıştan da desteklemeliyiz.

İşte Ciltteki Elastikiyet Kaybına Karşı Önlemler
Estetik dermatolojide kliniklerde profesyonel olarak, elastikiyet kaybına karşı birçok işlem yapılıyor. Ancak Renovasy Biyodinamik Cilt Onarım Sistemi ve Somon DNA Aşısı son dönemlerde yapılan en etkili ve en popüler uygulamalardan.
Cildinizin elastikiyet kaybı şiddetli ise Somon DNA Aşısı ve Cilt Onarım sistemini kombine olarak uygulatmak daha etkin bir sonuç almanızı sağlayacaktır.
Somon DNA Aşısı cildin yapısını kuvvetlendirerek cilt yaşlanmasını yavaşlatır. Elastin ve kollajen sentezlenmesini sağlar, fibroblastların tirofizmini artırır böylece cildin sıkılığını ve sağlamlığını artırarak ciltte gerginlik ve lifting yaratır. Somon DNA Aşısında tedavi seansını cilt ihtiyacına göre hekim belirler.  Ancak önerilen 4 seanstır. Genç ve olgun ciltler için farklı protokoller sunan bu uygulama, deri altına enjeksiyon yöntemiyle yapılır.

Ancak çok daha belirgin ve ciddi sarkmalarda estetik cerrahi işlemlere de başvurmak gerekebilir.

Etken maddeler içeren biyodinamik cilt onarım sistemi de cilt esnekliği sağlar, lifting etkilisi ile sarkma karşıtı bir cilt onarımı sunar. Bu sistem ise topikal yani cilt yüzeyinde yapılır. Cilt ihtiyacına yönelik hazırlanan karışım yüze sürülür ve yarım saat sonra peel off şeklinde ciltten çıkarılır. Tedavi yine hekimin cilt ihtiyacına göre belirleyeceği seanslarla tekrar eder. Cilt elastikiyeti için sunulan protokolün önerilen seans tekrarı ise 4’tür.

Renovasy Biyodinamik Cilt Onarım Sistemi ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın >> http://renovasy.com/urunler/biyodinamik-cilt-onarim-sistemi-bio-cos/biyodinamik-cilt-onarim-sistemi-bio-cos-nedir/

Somon DNA Aşısı Pi System ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın >>> www.somondnaasisi.com


Sorularınız için bize ulaşın > info@optimusmedical.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder