29 Aralık 2014 Pazartesi

Elastikiyet Kaybı Yaşlanma Habercisi!


Otuzlu yaşlardan itibaren cildin yenilenme sürecinin yavaşlaması, ince ve soluk görünmesine neden oluyor. Bağ dokusunda bulunan kollajen ve elastin salgısının azalması; elastikiyet kaybına ve yüzeysel kırışıklara yol açıyor. Hyarülonik asit maddesinin azalması da nem kaybına ve kuruluğa nedeni oluyor.
Ciltteki elastikiyet kaybının artması, kırışıklıkların belirginleşmeye başlaması ve cildin sarkması gibi yaşlanmanın tüm olumsuzluklarının görünür hale gelmesini sağlıyor. Cilt yapısının değişmesiyle birlikle azalan elastin lifler, ince kırışıklıkların ortaya çıkmasına sebep olur. Öncelikli olarak mimik kırışıklıklar belirmeye başlar, genellikle ilk mimik kırışıklıkları göz çevresinde meydana gelir. İnce çizgiler önlem alınmadığında zamanla kendini derin kırışıklıklar halinde göstermeye başlar.
Elastikiyet kaybı çoğu zaman cilt kuruluğu, yetersiz beslenme ve olumsuz çevresel faktörlere bağlı olarak gelişir. Ancak en önemli sebebi güneş hasarının yol açtığı çevresel etkilerdir. Çevresel etkiler yaşlanmayı hızlandırır. Özellikle güneş gören alanlarda ince ve kaba kırışıklıklar, kuruluk ve elastikiyet kaybı daha yoğun görülür.
Cilt sıkılığı azalmaya başlamadan önce tedbir almak gereklidir. Ciltteki yapısal bozulma kişinin genetik yapısından, beslenmesine kadar bir çok faktörle bağlantılı olsa da genellikle otuzlu yaşlardan itibaren cilde takviye yapmak gereklidir.
Azalan cilt sıkılığıyla birlikte yüz ovalinde de bozulmalar meydana gelir. Cilt gerektiği gibi bir bakım ile yenilenmezse  yaşlanma belirtileri şiddetini artırır.
Bu sebeple uzmanlar 20’li yaşların sonlarına doğru anti-aging kremlerin (özellikle içeriğinde peptid ve hyaluronik asit bulunan) kullanımını önerirler. 30’lu yaşlarda ise cilt yapısını güçlendirici intra-dermal yöntemlere başvurulması gerektiğini belirtirler. Bu sayede yaşlanma etkilerini yavaşlatmanın mümkün oluğunu ise açıktır.
Son dönemde intra-dermal olarak uygulanan cilt yenileme sistemlerinden olan Somon DNA Aşısı, etkinliğini kanıtlamış olan bir sistemdir ve ciltteki elastikiyet kaybını önlemek için kullanılır. Sistem yaşlanmanın tüm olumsuzluklarıyla savaşmak için cilt güçlendirilmiş olur. 
Cildinizde elastikiyet kaybı varsa Somon DNA Aşısı Pİ System ile ilgili detaylı bilgi alın > www.somondnaasisi.com

Sorularınız için bize ulaşın > info@optimusmedikal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder