11 Mart 2015 Çarşamba

Cildi Erken Yaşlandıran Nedenler Nelerdir?



Gerçeklerle yüzleşme zamanı!
Yaşlanma süreci maalesef durdurulabilir değildir. Ancak yaşınızdan daha çabuk yaşlanmak engellenebilir. Çevresel faktörlerin etkisi cildinizi olduğundan daha da büyük hasara uğratarak yaşlanma sürecinizi hızlandırır. Bu hızlanmaya engel olmak ise elinizdedir.

Cildi Erken Yaşlandıran Nedenler
Güneş hasarı, stres, sigara, kilo kaybı gibi faktörlerin cildinizi erken yaşlanmanın olumsuz etkisine alacağını unutmayın! Cildin erken yaşlanmasına neden olan en önemli faktörler;

Stres
Uzun süre strese maruz kalan kadınların vücudundaki hücreler daha fazla serbest radikal üretir ve bu zararlı maddeler de kadınların yaşlanma sürecini hızlandırır.

Sigara
Sigaradaki nikotinin cildin üst tabakasında suyun tutulumunu azalttığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca kollajen parçalanmasına sebep olarak erken yaşlanmayı tetiklemektedir. Sigara içen kişilerde içmeyenlere göre iki kat daha fazla kırışıklık oluştuğu saptanmıştır.

Güneş
Günes nemi kurutarak, cildin ürettiği doğal yağları da bitirir, uzun süre güneşe maruz kalmak, cildinizi susuz bırakır ve cilt yaşlanmasına sebep olur.
Güneş kollajen ve elastini kırınca, çizgiler ve kırışıklıklar ortaya çıkar.

Aşırı Kilo Kaybı
Aşırı kilo verdiğinizde, yüz ihtiyacı olan yağdan mahrum kaldığında sadece gözler sarkık ve çukur bir görünüm kazanmaz deri de destek dokuyu kaybettiği için sarkar. Bu da erken yaşlanmanızı sağlar.

Yaşlanmaya karşı cildi güçlendirmek için Somon DNA Aşısı Pİ System’e başvurabilirsiniz >> www.somondnaasisi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder