5 Mart 2015 Perşembe

Yaşlanan Cildin Yapısı Bozulur


Güneş ışığı ve yıpranan ciltteki enflamasyon, cildi hızla yaşlandırır. Yaşlanan cildin yapısında elastin lifleri sertleşir, kollajen lifleri kalınlaşır ve deride çıkıntılar oluşmaya başlar. Cilt pürüzlü bir yapıya bürünür. İnce çizgiler ve kırışıklıklar meydana gelir.
Kırışıklıklar, deride belirgin hale gelmelesinden veya yerçekiminin etkisini göstermesinden yıllar önce oluşmaya başlar. Vücutta meydana gelen kaçınılmaz yavaşlamanın sebeplerinden biri bazı hücresel değişimlerdir. Ancak ciltte yaşlanma sürecini hızlandıran başka bir etken daha vardır. Bu, güneş ışığı ya da yıpratıcı tedavilerin neden olduğu enflamasyondur.

Elastin: Bazı uzmanlara göre, yaşlanma sırasında en eski ve büyük değişimler elastin liflerinde meydana gelir. Yaşlandıkça güçlü ve derin lifler adeta 'güve yemiş' gibi bir görünüme bürünür. Ayrıca lifler kalınlaşarak kıvrılır. Normalde elastin lifleri ince dallar halinde birbirlerine uzanır. Yaşlandıkça bu dallar sertleşip dağınık bir hal alır ve sonuçta karmaşık bir yığın haline gelir.

Kolajen: Elastin liflerinde görülen bozulma ve karmaşa çoğaldıkça kollajende de her yıl yüzde 1 oranında bir düşme gözlenir. Güçlü kolajen lifleri, tendonlar ve bağlarda bulunur. Ancak bu lifler ciltte de bir dereceye kadar sertlik sağlar. Kadınlarda erkeklere kıyasla daha az kolajen olduğundan, yapısal bir bakış açısı ile kadınların ciltlerinin erkeklerinkinden yaklaşık 15 yaş daha yaşlı olduğu söylenebilir. Özellikle güneş ışınlarına çok fazla maruz kalma durumu varsa kolajen daha da kalınlaşır. 


YAŞLI DERİ TEMBELLEŞİR

Protein Parçalanması: Yaşlanma da enzimlerde bir artış meydana getirir. Bu durum şu şekilde meydana gelir: Deri hücreleri yaşlandıkça, hücrelerin eskisi kadar hızlı ve tam olarak bölünebilmesi için gerekli genetik materyal (DNA) üretimleri yeterli düzeyde devam etmez. 70 ya da 80 yaşına geldiğinizde tembel ve yaşlı deri hücreleri ciltte çıkıntılar oluşturur. Kırışık oluşumunun sebeplerinden biri; kolajen ve elastinin parçalanması ve liflerin onarımının yavaşlamasıdır.
Tüm bu süreci yavaşlatmak için cilt kalitesini artırmak gereklidir. Cildi dışardan destekleyerek güçlü bir yapıya sahip olması sağlanmalıdır. Bunun için Somon DNA Aşısı’na başvurabilirsiniz.
Somon DNA Aşısı ile detaylı bilgi almak için tıklayın >> www.somondnaasisi.com


Sistemin etkilerini görmek için öncesi/sonrası fotoğraflarına göz atın >> http://www.somondnaasisi.com/#!pi-system-tedavi-sonuclari/cvn3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder